MENY
Eskilstuna kommun

Upptäck den offentliga konsten

I Eskilstuna kommun är konsten aldrig långt borta! På den här sidan hittar du information om hur och var du kan upptäcka utomhuskonsten i Eskilstuna och Torshälla.

Digital konstkarta – Använd den interaktiva Eskilstunakartan

Klicka på den vita rutan precis under plus- och minussymbolerna för att få upp kartan i fullskärm. Sedan kan du trycka på ikonerna i kartan för att få upp rutor med information om varje verk, såsom konstnär, titel, material med mera.

I kartan på den här sidan är offentlig konst redan förmarkerad, men Eskilstunakartan innehåller många olika lager med information. Läs mer längre ner.

Upptäck konsten omkring dig med broschyren Offentlig konst i Eskilstuna kommun. I bakgrunden: Fiskgjuse av Lennart Sand, Munktellstaden i Eskilstuna.

Broschyren Offentlig konst i Eskilstuna kommun

Med hjälp av karta och information om konsten kan du skapa din egen konstvandring. I den här broschyren finns hela 158 konstverk presenterade med bilder, information om konstnär, årtal, material och adress, samt kartor som visar var konstverken är placerade.

Du hämtar den gratis på olika platser i staden. Bland annat hos Eskilstunas museer och samtliga av Eskilstunas InfoPoints.länk till annan webbplats

Vill du bäddra i den nu genast kan du klicka upp den här.

Guidade visningar av den offentliga konsten i Eskilstuna

Eskilstuna konstmuseer arrangerar olika varianter av guidade visningar under vår och höst. Till exempel konstpromenader, konstjogg och cykelvisningar. Välkommen att följa med! Håll utkik efter datum och tider på evenemang.eskilstuna.selänk till annan webbplats

Information om Eskilstunakartan

Eskilstunakartan är kommunens egna karttjänst som ger dig möjlighet att se platsbunden information via webben. I kartan på den här sidan är offentlig konst redan förmarkerad, men Eskilstunakartan innehåller många olika lager med information, såsom lekplatser, skolområden, slott och herrgårdar, fornlämningar, med mera. I menyn nere till höger i kartvyn, kan du välja vilka lager du vill ska synas.

Har du frågor kring kartan kan du alltid höra av dig till Supporten för geografisk informationlänk till annan webbplats.


Läs mer om den offentliga konsten i Eskilstuna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Offentlig konst

Eskilstuna konstmuseer ansvarar för den offentliga konsten i Eskilstuna och Torshälla.