MENY
Eskilstuna kommun

Fröslunda – Vem är din mamma?

Skiss av lera, Astrid Göransson

Skiss av lera, Astrid Göransson

Eskilstuna kommun har bjudit in konstnär Astrid Göransson till att utforma ett förslag på offentligt konstverk i stadsdelen Fröslunda – ett konstverk som ska utgå ifrån platsen och människorna som bor där.

Uppdraget påbörjades i december 2016  och kommer stå färdigt i maj 2018. Under uppdragets gång kommer konstnären erbjuda Fröslundabor att delta i projektet.tt!

Vem är din mamma?

"Jag har valt att ställa en fråga som alla kan svara på. Den är både enkel, komplex och föder intressanta och utmanande samtal. Ämnet för mitt arbete är MAMMA och det tar sin utgångspunkt i de människor jag har träffat i Fröslunda under skissperioden.

Jag har blivit starkt påverkad och jag vet att det jag behöver till mitt verk gömmer sig här. Jag vill göra en konstnärlig gestaltning till Fröslunda som är en symbol för området och som har dekorativa avsikter.", säger konstnären Astrid Göransson.

Vill du komma i kontakt med Astrid så når du henne bäst via e-postadressen astrid.goransson@telia.com

Vill du se tidigare verk av Astrid Göransson? Här är en länk till hennes hemsida.länk till annan webbplats

Om uppdraget

Eskilstuna kommun strävar efter att konsten ska vara en självklar del i utvecklingen av stadens offentliga rum. Därför kartlägger vi var det satsas på kommunala insatser. I dagsläget visar kartläggningen att många aktiviteter är planerade i just Fröslunda.

Eskilstuna kommun vill att konsten ska vara tillgänglig samt skapa engagemang och delaktighet, därför ingår det i konstnärens uppdrag att integrera medborgardelaktighet i sin arbetsprocess. Syftet är att göra medborgare delaktiga i utvecklingen av sitt närområde.

Det färdiga konstverket ska utgå ifrån platsen och människorna som bor där och förhoppningen är att projektet ska bidra till en positiv utveckling av stadsdelens offentliga rum.

Arbetsgrupp

Madelene Unneberg, museichef Eskilstuna konstmuseum, Malin Christensson, landskapsarkitekt stadsbyggnadsförvaltningen och Josefine Bolander, intendent Eskilstuna konstmuseum.

Kontakt

För frågor rörande projektet kontakta Josefine Bolander, intendent för offentlig konst, Eskilstuna konstmuseum, på tfn 016 710 71 66 alt. josefine.bolander@eskilstuna.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Offentlig konst

Eskilstuna konstmuseum ansvarar för den offentliga konsten i Eskilstuna och Torshälla.