MENY
Eskilstuna kommun

Bilder som berättar

Exempelbild

Apoteket Kronan på Kungsgatan 8 i Eskilstuna år 1963. Foto: Teddy Aarni, Eskilstuna stadsmuseum

Utomhusutställning på Nybron som visar fantastiska 1960-talsbilder från våra arkiv och museer. Bilder från vardag och fest, om vår väg till demokrati. Rösta på din favorit!

Under 1900-talet förändrades Sverige till det öppna välfärdssamhälle vi har idag. Förbättringar genomfördes inom politiken och ekonomin, i kulturen, på arbetsmarknaden, i näringslivet och föreningslivet. Vi fick ett friare och mer jämlikt samhälle, något vi idag tar för givet. Mycket har förändrats men mycket är också sig likt. Bilderna i denna utställning är från 1960-talet och visar vardagliga och festliga händelser, som alla utgör viktiga steg i denna förändring.

Här i Eskilstuna är Eskilskällan (eskilskallan.eskilstuna.selänk till annan webbplats) ingången till allt lokalhistoriskt material som finns hos Eskilstunas arkiv, bibliotek och museer. Här finns cirka 13.000 digitaliserade bilder från Eskilstuna, Torshälla och den omgivande landsbygden. Vi hoppas att dessa fotografier ger dig lust att leta vidare i Eskilskällans bilddatabas ”Sök i samlingar”.

Årets upplaga av Bilder som berättar i Eskilstuna kanske känns bekant? Helt rätt, bilderna visades för sju år sedan. Bilderna är fina och intressanta och därför absolut värda att visas igen. Ett miljösmart sätt att återbruka historien!

Har du en favorit? Var med och rösta på den bästa bilden! Skicka ett mejl till eskilskallan@eskilstuna.se. Beskriv vilken bild som är din favorit och motivera varför. Bästa motivering vinner fina priser!

Vi behöver ditt namn, ålder, kontaktuppgifter, kort beskrivning av din favoritbild och motivering senast den 21 september.

Utställningen visas av Sörmlands museum i samarbete med Arkiv Sörmland, Eskilstuna stadsarkiv och Eskilstuna stadsmuseum. De andra utomhusutställningarna i länet hittar du i Oxelösund, Strängnäs och Vingåker.

Utställningen är tillgänglig dygnet runt på staketet utmed Nybron under perioden 19 juni – 20 september.

Film från digissagen (digital vernissage) på midsommarafton 19 juni 2020

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseum

Fri entré - free admission.
Huvudentré från Strömsholmen, Hamngatan.

Öppettider

Måndag-tisdag STÄNGT
Onsdag-söndag  11.00-16.00