MENY
Eskilstuna kommun

Skänka föremål och fotografier till Eskilstuna stadsmuseum

Om du vill skänka föremål eller fotografier till Eskilstuna stadsmuseum ber vi dig kontakta oss på samlingsavdelningen. En samlingsgrupp avgör utifrån antagen policy om vi ska ta emot föremålet eller inte. För att ett föremål ska vara aktuellt ska det vara tillverkat i Eskilstuna eller vara använt av en eskilstunabo. Tar vi emot föremålet kan det antingen tas in i samlingarna eller användas som rekvisita i utställningar.

I dagsläget har vi ingen aktiv insamling och vi köper inte in föremål, däremot tar vi gärna emot gåvor om de uppfyller våra krav.

Vänligen notera att Stadsmuseet inte värderar några föremål.

Önskar du skänka fotografier ser vi även här att de har en tydlig anknytning till Eskilstuna. Vi undviker att ta in dubbletter på fotografier som vi redan har. Vi tar emot original eller digitalt födda fotografier. I dagsläget prioriterar vi fotografier tagna av kvinnliga fotografer under 1900-talet. 

Kontakta oss på samlingar.stadsmuseet@eskilstuna.se eller via receptionen på telefon 016-710 23 75.

Just nu pågår flytt av föremålssamlingarna. Omkring 70 000 föremål ska packas och flyttas till ett nytt magasin. Vi har därför begränsade möjligheter att ta emot förfrågningar och besök. Svarstiden för dig som vill ställa en fråga kan också bli längre. På grund av flytten har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot nya objekt just nu. Önskar du skänka föremål, arkivmaterial eller fotografier är du varmt välkommen att höra av dig igen från den 31 december 2020. Tack för din förståelse!

Personalen på AB Foto.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseums samlingar

Vid frågor om samlingarna, bokning av besök eller rådfrågning om föremålsfrågor.