MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna stadsmuseums föremålssamling

 

Eskilstuna stadsmuseum har omkring 70 000 föremål i samlingarna.

Vi arbetar bland annat med att vårda och registrera föremålen samt att digitalisera samlingarna för att öka tillgängligheten för allmänheten. Vi svarar på frågor kring olika typer av föremål samt samlar in nya föremål och kunskaper kring Eskilstunas historia och samtid. Dessutom medverkar vi i museets utställningsproduktioner.

Vid frågor om samlingarna, bokning av besök eller rådfrågning om föremålfrågor kontakta samlingspersonalen på samlingar.stadsmuseet@eskilstuna.se eller via receptionen på telefon 016-710 23 75Just nu pågår flytt av föremålssamlingarna. Vi har därför begränsade möjligheter att ta emot förfrågningar och besök.

 

Flytt av Eskilstuna stadsmuseums föremålssamling

Eskilstuna stadsmuseums föremålssamlingar finns idag i fem olika magasin i Eskilstuna med omnejd. För att minska transporter, och bättre kunna bevara och förvara de cirka 70.000 föremålen, flyttas samlingarna från dagens fem magasin, till ett samlat magasinsutrymme i Svista.

Förberedande arbete inför flytten pågår, och föremålssamlingarna beräknas vara flyttade till det nya magasinet 31 december 2020.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseums samlingar

Vid frågor om samlingarna, bokning av besök eller rådfrågning om föremålsfrågor.