MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna stadsmuseums föremålssamling


Eskilstuna stadsmuseum har omkring 70 000 föremål i samlingarna.

Vi arbetar bland annat med att vårda och registrera föremålen samt att digitalisera samlingarna för att öka tillgängligheten för allmänheten. Vi svarar på frågor kring olika typer av föremål samt samlar in nya föremål och kunskaper kring Eskilstunas historia och samtid. Dessutom medverkar vi i museets utställningsproduktioner.

Vid frågor om samlingarna, bokning av besök eller rådfrågning om föremål är du välkommen att kontakta samlingspersonalen på samlingar.stadsmuseet@eskilstuna.se eller via receptionen på telefon 016-710 23 75

Just nu pågår flytt av föremålssamlingarna. Omkring 70 000 föremål ska packas och flyttas till ett nytt magasin. Vi har därför begränsade möjligheter att ta emot förfrågningar och besök. Svarstiden för dig som vill ställa en fråga kan också bli längre. På grund av flytten har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot nya objekt just nu. Önskar du skänka föremål, arkivmaterial eller fotografier är du varmt välkommen att höra av dig igen från den 31 december 2020. Tack för din förståelse!

Genom "Sök i samlingar"länk till annan webbplats kan du själv upptäcka Eskilstunas historia i det material som finns bevarat hos Eskilstuna stadsmuseum och Eskilstuna stadsarkiv. Du kan söka bland bilder, ta del av Eskilstuna stadsmuseums föremålssamling, titta på några av våra kartor och läsa i äldre kommunala protokoll som förvaras hos stadsarkivet.

 

Flytt av Eskilstuna stadsmuseums föremålssamling

Eskilstuna stadsmuseums föremålssamlingar finns idag i fem olika magasin i Eskilstuna med omnejd. För att minska transporter, och bättre kunna bevara och förvara de cirka 70.000 föremålen, flyttas samlingarna från dagens fem magasin, till ett samlat magasinsutrymme i Svista.

Föremålssamlingarna beräknas vara flyttade till det nya magasinet 31 december 2020.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseums samlingar

Vid frågor om samlingarna, bokning av besök eller rådfrågning om föremålsfrågor.