MENY
Eskilstuna kommun

Boka ett VIP-besök på påsklovet

Eskilstuna stadsmuseum har fortfarande stängt, men under påsklovet ger vi barn och unga möjlighet att komma på ett bokat besök tillsammans med sin familj/sitt sällskap. Du måste boka tid för att kunna besöka museet. Besöket är kostnadsfritt.

Måste jag boka plats?
Ja, du måste boka plats. Du kan boka tid från och med måndag 29 mars klockan 09.00. Du bokar din plats med hjälp av e-legitimation/Bank-ID. Begränsat antal platser. Det kostar inget att boka plats.

FULLBOKAT
Påsklovet är nu fullbokat, men vi förväntar oss en del avbokningar. Vill du ställa dig i kö för reservplats kan du maila ditt namn och telefonnummer till stadsmuseet@eskilstuna.se så återkommer vi i tur och ordning när vi får avbokningar.

Avboka besök
Du som redan har bokat ett besök kan avboka när som helst genom att maila namnet som bokningen är gjord i samt vilken dag/tid du skulle ha kommit till stadsmuseet@eskilstuna.se

Vi är tacksamma om avbokningen kommer i så god tid som möjligt så att vi kan erbjuda platsen till någon annan. Blir någon i ditt sällskap sjuk ska du givetvis avboka även med kort varsel.

Vem kan boka ett besök?
Vi vill såklart vara tillgängliga för alla, men under påsklovet har vi valt att prioritera dig som kommer i sällskap med barn och ungdomar. På grund av risk för smittspridning är museet stängt för andra besökare.

Hur går besöket till?
Vi välkomnar två sällskap i taget. Ett sällskap börjar på ovanvåningen och ett sällskap börjar på nedervåningen. Varje besök varar i 80 minuter (1 timme och 20 minuter). I 40 minuter har du tillgång till övervåningen och i 40 minuter har du tillgång till nedervåningen. Personal meddelar när det är dags att byta våning.

Om du vill besöka utställningen Lilla stadsmuseet som ligger på nedre våningsplanet har du alltså max 40 minuter att spendera i just den utställningen. Du blir sedan erbjuden att besöka utställningarna en trappa upp i ytterligare 40 minuter. När du anläder får du information om på vilket våningsplan du ska börja.

Vill du avsluta ditt besök innan din tid är slut går det självklart bra.

Vilka utställningar som finns på respektive våningsplan hittar du längst ner i den här texten.

När kan jag komma?
Du kan boka ditt besök tisdag 6 april - söndag 11 april. Varje dag finns det fyra olika starttider för besök. För att så många som möjligt ska få chans att besöka oss begränsar vi bokningen till max ett besök per person. Besökstiderna ser ut så här:

10.00 - 11.20

11.30 - 12.50

13.00 - 14.20

14.30 - 15.50

Hur många kan jag boka plats åt?
Du bokar plats åt dig och ditt sällskap. Ett sällskap kan vara olika stort. En vuxen och ett barn kan vara ett sällskap. En stor familj kan komma i sällskap med en annan familj som de redan regelbundet umgås med. Undvik att bjuda med personer du inte brukar umgås med.

Ingång och parkering
Vi släpper in dig via entrén på innergården, Faktorigatan 4b. Ingången via Strömsholmen är stängd. Observera att parkeringen på Strömsholmen är avstängd.

Stanna hemma om du är sjuk
Om du känner dig sjuk ska du inte besöka museet. Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du inte kan komma, då blir något annat sällskap glada! På museet finns tillgång till varmt vatten och tvål samt handsprit. Tvätta gärna dina händer före och efter ditt besök.

Kan jag fika på museet?
Café och butik har stängt. Du kan ta med eget fika om du vill, men du måste fika under din tilldelade tid på nedervåningen. Du kan alltså inte förlänga ditt besök för att hinna fika.

Utställningar på våning 1 respektive våning 2
Här kan läsa mer om utställningarna här.

Utställningar på våning 1
Lilla stadsmuseet
Ångmaskinhallen
Mekanisk verkstad

Utställningar på våning 2
Faktotum
Slottet som försvann
Eskilstunas 1700-tal
Värjor, sablar och huggare
Laddat

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseum

Fri entré - free admission.
Huvudentré från Strömsholmen, Hamngatan.

Öppettider

Tillfälligt stängt på grund av Covid-19
Eskilstuna stadsmuseum är stängt för besök tills vidare. Vi följer utvecklingen av coronavirusets spridning noga och har beredskap för att vid behov ta nya beslut.

Ordinarie öppettider
Måndag-tisdag STÄNGT
Onsdag-söndag  11.00-16.00