MENY
Eskilstuna kommun

Butik och café

Butiken på Eskilstuna stadsmuseum

Hos oss finner ni unika presenter till både stora och små. Butiken inriktar sig på att erbjuda ett lokalt, etiskt och miljövänligt sortiment. Alla inköp görs med omtankte till de som tillverkar våra varor och till vår miljö.

I sortimentet hittar du lokalt hantverk, återbruk, lokalhistoriska och skönlitterära böcker, rättvisemärkta leksaker och inredning, vykort, leksaker, handgjorda smycken, godis och unika presenter.

Å-fiket

Välkommen till museets mysiga café, Å-fiket! 

Här kan du ta en fika och vila benen mellan utställningarna. Vi erbjuder närproducerat, hembakat, ekologiskt och fairtrademärkt fika. Hos oss serverar vi alltid rättvist producerat kaffe, te, choklad och socker. Det finns även glutenfria och mjölkfria alternativ. Liksom hembakat rawfood-fika som är veganskt, mjölkfritt, glutenfritt och sockerfritt. Dessa är lokalt bakade av Fika by Anna.

För den som hellre vill ha klassisk fika så erbjuder vi utefter tillgång även klassiker som hemgjorda chokladbollar, dammsugare, biskvier och skumraketer.

 Vid större evenmang eller skollov serverar vi hembakta dagsfärska bullar och småkakor som är bakade av Himmelsberga Hembakt. Matigare alternativ och smörgåsar hittar ni på något av kringliggande caféer. Närmaste lunchrestaurang ligger endast 5 minuter bort. Vid Rademachersmedjorna (5 min promenad) finns både café och restaurang.

Vill du samarbeta med oss?

Vi samarbetar med en rad lokala hantverkare, företagare och designers från Eskilstuna och vi letar ständigt efter nya spännande samarbeten. 

För ytterligare information kontakta gärna butiksansvarig Sanna Nyholt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseum

Fri entré - free admission.
Huvudentré från Strömsholmen, Hamngatan.

Öppettider

Öppettider sommaren 2020 (22 juni-16 augusti)
Måndag  STÄNGT
Tisdag-söndag  11.00-16.00