MENY
Eskilstuna kommun

Besöka Eskilstuna stadsmuseum

Här hittar du praktisk information inför ditt besök på Eskilstuna stadsmuseum.

För att besöka museet på egen hand måste du ha fyllt 12 år.

Hitta hit

Karta - Hitta till Eskilstuna stadsmuseum
Exempelbild

Klicka på bilden för att öppna kartan i Google Maps.

Öppettider

Tillfälligt stängt på grund av Covid-19
Eskilstuna stadsmuseum är stängt för besök tills vidare. Vi följer utvecklingen av coronavirusets spridning noga och har beredskap för att vid behov ta nya beslut.

Ordinarie öppettider
Måndag-tisdag STÄNGT
Onsdag-söndag  11.00-16.00

Begränsad framkomlighet till museets entré på Strömsholmen

Parkeringen på Strömsholmen är avstängd tills vidare. Det beror på att platsen utanför nya högskolan byggs om. Under byggtiden kan du som kommer med bil inte parkera eller släppa av passagerare på Strömsholmen. Du som går eller cyklar kan nå Strömsholmen via bron från Hamnparken. Här kan du läsa mer.länk till annan webbplats

Entré

Fri entré.

Eskilstuna stadsmuseum har två entréer. Huvudentré via Strömsholmen/Hamngatan. Entré finns även via museets innergård, Faktorigatan 4.

Parkering

Parkeringar finns i Munktellstaden och i Eskilstuna centrum (ca 5 minuters promenadväg bort). Samtliga parkeringar är avgiftsbelagda.

Parkering för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns på museets innergård, vid Faktorigatan 4B. I anslutning till denna parkeringsplats finns en entrédörr i markplan, anpassad för rullstolar. Dörren öppnas genom porttelefon.

Butik och café
Stadsmuseets butik (3)

Butiken på Eskilstuna stadsmuseum

Hos oss hittar du unika presenter till både stora och små. Butiken inriktar sig på att erbjuda ett lokalt, etiskt och miljövänligt sortiment.

I sortimentet hittar du lokalt hantverk, lokalhistoriska och skönlitterära böcker, rättvisemärkta leksaker och inredning, vykort, leksaker, handgjorda smycken och unika presenter.

Å-fiket

Välkommen till museets café, Å-fiket! Här kan du ta en fika och vila benen mellan utställningarna. Vi erbjuder närproducerat, ekologiskt och fairtrademärkt fika. Vi har även glutenfria och mjölkfria alternativ. Vi erbjuder hembakat rawfood fika som är veganskt, mjölkfritt, glutenfritt och sockerfritt. Matigare alternativ och smörgåsar finns tyvärr inte i fiket, men det hittar ni på något av kringliggande caféer. Närmaste lunchrestaurang ligger endast 5 minuter bort. Vid Rademachersmedjorna (5 min promenad) finns både café och restaurang.

Tillgänglighet

Entréer och parkering

Eskilstuna stadsmuseum har två entréer. Huvudentré via Strömsholmen - här finns dörröppnare. Entré finns även via museets innergård, Faktorigatan 4. Denna entré har trappsteg. Om du inte kan eller vill gå i trappa ringer du på dörrklockan på dubbeldörren till vänster på innergården. Dörren öppnas då av personal. I anslutning till dubbeldörren med ringlocka på innergården finns parkeringsplats för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Trösklar/ramper inomhus

Det finns inga trösklar mellan utställningarna på museet. Mellan nivåskillnader finns ramp.

Hiss

Museets utställningar är fördelade över två plan. Det finns hiss mellan våningsplanen.

Toaletter

Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på båda museets två plan. Toalett med skötbord finns på nedre plan.

Hörslinga
Museets föreläsningssal är utrustad med hörslinga.

Djur
Ledarhundar och assistanshundar är välkomna in.

Matsäck, förvaringsskåp, djur och barnvagnar

Medhavd matsäck
Det går bra att äta medhavd matsäck bland caféborden i Å-fiket. Mikro finns för att värma medhavd barnmat eller matlådor. Om ni är en större grupp som vill äta matsäck önskar vi att ni meddelar oss i förväg så att vi kan ställa fram extra bord.

Förvaringsskåp
Förvaringsskåp finns att låna kostnadsfritt. Låna en nyckel i receptionen.

Djur
Djur får ej följa med in på museet undantaget ledarhundar och assistanshundar.

Barnvagnar
Barnvagnsparkering finns i anslutning till museets reception. Barnvagn kan tas med in i samtliga utställningar förutom i Lilla stadsmuseet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna stadsmuseum

Fri entré - free admission.
Huvudentré från Strömsholmen, Hamngatan.

Öppettider

Tillfälligt stängt på grund av Covid-19
Eskilstuna stadsmuseum är stängt för besök tills vidare. Vi följer utvecklingen av coronavirusets spridning noga och har beredskap för att vid behov ta nya beslut.

Ordinarie öppettider
Måndag-tisdag STÄNGT
Onsdag-söndag  11.00-16.00