MENY
Eskilstuna kommun

Erika Nordqvist

Exempelbild

Tjuvens nycklar
14 januari - 5 mars

Erika Nordqvist är född 1975 och uppvuxen i Rättvik. Hon är bland annat utbildad på Slade School of Art i London. Sedan några år tillbaka bor hon och är verksam i Strängnäs.
Erika Nordqvist har bland annat ställt ut i London, Edinburgh och Venedig. Fram till i slutet på januari pågår hennes och Richard Johansson gemensamma utställning på galleri Colombo Arte Contemporanea i Milano.
I sina verk skildrar Erika Nordqvist ofta verkligheten omkring sig. På Ebelingmuseet kommer hon att visa kollage och teckningar.

Erika Nordqvist om sitt arbete:
"Innan det skrivna finns det ritade. Före handen och ögat lär sig kontrollera och forma strecken till an och kån och ön så tecknas det första språket. Tecknas gör det som ska kommas ihåg, beskrivas, förstås och undersökas. De första strecken är vaga, osäkra och lite skruttiga, det vita pappret märks av utsuddade misstag - borttagna men synliga, som ärr, tills linjerna håller och tåls att tro på. En process där tilliten övervinner osäkerheten och tvivlet. Att rita sig bort från det som tanken ännu inte tänkt, att rita sig till den glänta mitt i skogen som bara kan hittas”

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ebelingmuseet

Konstmuseum i Torshälla.

Öppettider

Onsdag-söndag 12.00-16.00.

Postadress

Ebelingmuseet, Brogatan 13, 644 32 Torshälla