MENY
Eskilstuna kommun

Emelie Otterbeck

LUX
2 september - 29 oktober
Vernissage 2 september kl 12-16. Invigningen sker kl 13.

Emelie Otterbecks (f. 1984) kärlek till fotografi bottnar i en kombination av att få arbeta med färg, form och ljus. I serien Lux har hon undersökt hur ljus bryts genom glas. När ljusets strålar bryts genom prismor och fångas med kameran, blandas nyanserna som finns i ljuset.

”I mina tidigare projekt och även i den kommersiella delen av mitt fotografi arbetar jag ofta väldigt storskaligt. Jag bygger upp miljöer i studio eller reser till platser där stora ytor och många delar ska avbildas. Det har därför varit spännande att få arbeta långt ifrån det. Att få gå in i något som är litet, gå så nära det bara går och upptäcka att det där inne finns enhel värld som vi annars inte ser. ”

Emelie Otterbeck bor i Torshälla och är utbildad på Fotoskolan STHLM. Hon arbetar som kommersiell fotograf och vid sidan av det med egna konstnärliga projekt. Förra året arbetade hon, tillsammans med Östergötlands museum, fram vandringsutställningen Utgång/Hemgång vars syfte var att undersöka ungas upplevelse av (o)trygghet i det offentliga rummet.

Emelie Otterbecks webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ebelingmuseet

Konstmuseum i Torshälla.

Öppettider

Onsdag–söndag 12.00–16.00.

Postadress

Ebelingmuseet 631 86 Eskilstuna