MENY
Eskilstuna kommun

Sebastian Mügge

Allan & Co with a delicious toilet paper roll, please!  av Sebastian Mügge

Foto: Lina Landell, Sundsvalls museum

Allan & Co with a delicious toilet paper roll, please!
17 april - 20 juni
Öppningsdag 17 april
(Nya datum! Utställningen har senarelagts)

Som utomstående betraktare undersöker Sebastian Mügge Torshälla som plats och tecknar sökande fram en tolkning av dess identitet. Han utgår från skisser som uppkommit av ett års iakttagelse och samlande av information där han låtit sig inspireras av olika händelser och företeelser i och runt Torshälla.

I utställningen presenteras ett storskaligt teckningscollage som tar hela utställningsrummet i besittning. Det är ett processbaserat verk som kommer att få växa fram på plats med hjälp av ritkol direkt på museets väggar. De platsspecifika teckningarna undersöker Torshällas identitet utifrån ett både samtida och historiskt perspektiv. Verket förhåller sig fritt till både Ebelingmuseets samling, foton och personliga anekdoter som delats under hashtaggen #torshälla samt Sebastians eget bildmaterial från trakten.

Utställningen undersöker både det gemensamma kulturarvet i form av dokumenterade berättelser samt sociala mediers betydelse för samtidskulturen och identitetsbyggande. Väggteckningen kommer att återspegla olika individers intresseområden och inspirera besökare att förhålla sig till materialet samt upptäcka både slående samband och olikheter.

 

Sebastian Mügge (f.1981 i Bonn, Tyskland) utexaminerades från Umeå konsthögskola 2011 och bor i Kristianstad. Sebastian arbetar främst med storskaliga skulpturala installationer och experimentell teckning. Projekten brukar resultera i akribiskt förberedda platsspecifika verk där kaos och ordning är två avgörande ingredienser. Gestaltningarna väver ofta samman historiska skeenden med samtiden där frågor som identitet och hur konflikter och kriser påverkar våra vardagsliv undersöks på ett lekfullt och humoristiskt sätt.

Sebastian Müggelänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Ebelingmuseet

Konstmuseum i Torshälla.

Öppettider

Onsdag–söndag 12.00–16.00.

Postadress

Ebelingmuseet 631 86 Eskilstuna