Key Town Eskilstuna / Annika Christensen får Eskilstuna kommuns musikpris 2020

Eskilstuna kommun musikpris delas i år ut till Key Town Eskilstuna / Annika Christensen

Annika Christensen

Juryns motivering lyder:

Hur många shower och framträdanden de levererat för sin publik i Eskilstuna, Sverige och utomlands kan vi inte räkna. Inte heller hur många timmar, dagar och månader av träning de lagt ner helt ideellt för att skapa de perfekta numren. Det vi dock vet är att det är väldigt, väldigt mycket...

Sång, mimik och koreografi övas in hemma och allt ska kunnas utantill. De träffas en gång i veckan för repetitioner och stämmorna har dessutom egna rep. Scenkläder sys och accessoarer väljs. Glitter, glamour, show, dramatik, entusiasm, energi och sångglädje. Eskilstunas enda barbershopkör för kvinnor engagerar många medlemmar och bjuder publiken på fyrstämmig a cappellasång, såväl evergreens som pop och schlager i en spektakulär inramning. Deras shower förgyller, bröllop, fester, konferenser, insamlingsgalor och mängder av konsertevenemang.

De är också rutinerade deltagare i olika barbershoptävlingar både i Sverige och utomlands och dirigenten Annika Christensen har nyligen sjungit hem det tredje guldet tillsammans med det vinnande laget i VM i barbershop. Annika var med och startade kören 1990 tillsammans med initiativtagaren Inger Lewin och var vicedirigent fram till 2003. Sedan dess har hon varit huvuddirigent och enträget drivit kören framåt med sin smittande entusiasm och höga ambition.

Detta speciella pandemiår då körsången varit utsatt och ifrågasatt har de fortsatt hålla igång med coronaanpassade repetitioner, många av dem utomhus. Att utse det 30-årsjubilerande Key Town Eskilstuna till musikpristagare just i år är ett lätt val och vi önskar all framgång med den framflyttade jubileumsshowen.

Årets jury består av Marie Svensson ordförande kultur- och fritidsnämnden, Mats Widelund områdeschef kultur kultur- och fritidsförvaltningen, Bosse Lundkvist kulturutvecklare, Åsa Andersson biträdande rektor Kulturskolan, Anette Pallhed kommunikationschef kultur- och fritidsförvaltningen, Lena Sjöberg initiativtagare samt förra årets pristagare Inga-Lill och Ola Sjönneby.

Bakgrund Eskilstuna kommuns musikpris
Musikpriset är instiftat för att uppmärksamma Eskilstunas fantastiska musikliv och stötta utvecklingen av musiknäringen. Priset kan delas ut till person, grupp, organisation, institution eller företag som gjort en betydande insats för musiklivet i kommunen med särskild inriktning på den breda populärmusiken.

Tidigare pristagare har varit: Eskilstuna Jazzklubb 1998, Frida & Dansbandet 1999, Peter Torsén 2000, Alar Suurna och Douglas Carr 2001, Grand Prix/Blå 2002, Heikki Kiviaho och Jörgen Wall 2003, Pain of Salvation 2004, Johan Bokström 2005, Christer Lindarw 2006, Cecilia Ringkvist 2007, Wildfire Willie and The Ramblers 2008, (uppehåll under jubileumsåret 2009) Josef Makdesi 2010, TikkleMe 2011, Patrik Kolar 2012, First Music och Hammar Musik 2013, Anni-Frid Lyngstad 2014, Micke Byström 2015, Rolf Hammarlund 2016, Stefan Wistrand 2017, Scenknuten 2018 samt Inga-Lill och Ola Sjönneby.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Måndag-fredag 10.00-16.30