MENY
Eskilstuna kommun

Inställda evenemang

inställda evenemang

Från och med 29 mars råder förbud mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Det är Sveriges regering som, på inrådan av Folkhälsomyndigheten, beslutat om förbudet. Beslutet påverkar konserter, evenemang och aktiviteter i Eskilstuna kommun.

Inställda och flyttade evenemang

Listan uppdateras löpande.

 • 23 oktober: Tone Norum & Blue Harlows (Saga Salongen) FLYTTAS FRAM till våren 2021.
 • 27 oktober: Trav V64 - tävlingar körs utan publik (Sundbyholmstravet)
 • 29 oktober: Lasse Stefanz (Eskilstuna Teater). FLYTTAS FRAM. Nytt datum: 17 januari 2021. (Ursprungligt datum var 17 april -20).
  ---
 • 7-8 november: Breeders Crown - tävlingar körs utan publik (Sundbyholmstravet)
 • 11 november: Så funkar det - the Show! (Eskilstuna Teater). FLYTTAS FRAM. Nytt datum 18 april 2021. (Ursprungligt datum var 3 april -20)
 • 13 november: Sune - Ensam hemma (Lokomotivet). FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 19 november 2021.
 • 17 november: Trav V64 - tävlingar körs utan publik (Sundbyholmstravet)
 • 19 november: Jonas Gardell - Queen of ******* everything! (Teatern) FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 22 januari.
 • 26 november: Julkonsert "I juletid" (Klosters kyrka)
 • 28 november: Let´s Connect, kören Resonans (Teatern). FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 26 mars 2021. (Tidigare datum har varit 21 mars -20 och 20 september -20).
 • 29 november: Julmarknad (Rademachersmedjorna). Verksamheterna i de olika smedjorna håller öppet.
  ---
 • 6 december: Torshälla julmarknad (Torshälla)
 • 11 december: 20 år med mig - Özz Nûjen (Teatern). FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 30 april.

Alla biljettfrågor hänvisas till respektive arrangör/produktionsbolag.

Frågor och svar om inställda evenemang

Kommer Eskilstuna kommun ställa in evenemang?

Regeringen har på inrådan av Folkhälsomyndigheten tagit beslut om att förbjuda sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Det gäller från 29 mars och tills vidare. Beslutet kommer att påverka konserter, evenemang och aktiviteter i Eskilstuna kommun. Mer information om vad som gäller specifika evenemang finns ovan på den här sidan.

Hur vet jag om ett evenemang är inställt?

Regeringen har på inrådan av Folkhälsomyndigheten tagit beslut om att förbjuda sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Det gäller från och med 29 mars och tills vidare. Beslutet kommer att påverka konserter, evenemang och aktiviteter i Eskilstuna kommun. Mer information om vad som gäller specifika evenemang finns ovan på den här sidan. Informationen uppdateras löpande.

Hur får jag som köpt biljett information om mitt evenemang?

För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag. För information om inställda evenemang se ovan på den här sidan.

Kommer jag få pengar tillbaka för mina köpta biljetter?

Vi kan tyvärr inte svara på det. För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag.

Kommer mina biljetter att bokas om automatiskt om mitt evenemang ställs in?

Vi kan tyvärr inte svara på det. För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag.

Hur gör Eskilstuna med konserter/evenemang som gäller under 50 personer?

Regeringen har beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 50 personer vid ett och samma tillfälle. Vi följer regeringens riktlinjer. För evenemang med mindre än 50 personer beslutar respektive arrangör om de ställer in eller inte. För information om inställda evenemang se ovan på den här sidan.

Är det inte bättre att ställa in alla evenemang tills vidare?

Regeringen har beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 50 personer vid ett och samma tillfälle. Vi följer regeringens riktlinjer. För evenemang med mindre än 50 personer beslutar respektive arrangör om de ställer in eller inte.

Vilka räknas som deltagare vid idrottsevenemang?

Regeringens beslut innebär att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare är förbjudna enligt lag. Det är polisen som ger tillstånd och kontrollerar att lagen efterföljs.

Polisen skriver så här:
I begreppet deltagare inräknas enligt huvudregeln de personer som samtidigt besöker evenemanget, exempelvis publik som samlas för att bevittna evenemanget eller besöker danstillställning. I begreppet inräknas alltså inte funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören. Inte heller polis eller annan säkerhetspersonal är att anses som deltagare. Vid ett fotbolls- eller hockeyevenemang räknas endast publiken, inte idrottare och tränare, som deltagare.

Se mer information på polisens hemsida.länk till annan webbplats

Sammanfattning av regeringens beslut

Regeringen beslutade den 27 mars om ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Ändringen innebär att det är förbjudet att anordna allmänna samman­komster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Förbudet gäller från och med 29 mars och tills vidare, i hela Sverige.

Regeringen kommer att löpande pröva behovet av förordningen och den upphävs när förbudet inte längre behövs.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30
Lördag 11.00-14.00


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla