MENY
Eskilstuna kommun

Inställda evenemang

inställda evenemang

Regeringen har beslutat att det är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Förbudet gäller från den 24 november 2020 och kommer, i nära dialog med Folkhälso­myndig­heten, att omprövas kontinuerligt. Utgångpunkten är att förbudet inte ska gälla längre än fyra veckor.

Förbudet gäller formellt för det som kallas allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Regeringen och Folkhälsomyndigheten ser dock gärna att människor följer begränsningen även i andra sammanhang, och har gått ut med råd och riktlinjer om att människor bör avstå att träffa andra än de personer man bor med.

Länsstyrelsen i Södermanlands län, liksom samtliga länsstyrelser, har beslutat att följa regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Beslutet börjar gälla den 24 november. Beslutet innebär att den tidigare gränsen på max 50 sittande deltagare upphör att gälla.

Inställda och flyttade evenemang

Listan uppdateras löpande.

 • 31 december- 20 februari: "Sjukt oklart" med Eskilstunarevyn (Eskilstuna Teater)
  ---
 • 22 januari: Jonas Gardell - Queen of ******* everything! (Eskilstuna Teater) FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 10 december 2021. (Tidigare datum har varit 19 november 2020
 • 24 januari: Mänskligheten, 2 föreställningar (Lokomotivet) FLYTTAS FRAM. Nytt datum: 12 september 2021. (Tidigare datum har varit 27 mars -20 och 11 oktober -20).
 • 25 januari: Mamma ljuger (Eskilstuna Teater). FLYTTAS FRAM. Nytt datum: 13 april 2021. (Tidigare datum har varit 20 oktober -20).
  ---
 • 6 februari: Den lilla sjöjungfrun (STIGA Sports Arena)
 • 7 februari 2021: Sabaton + Hulkoff (Lokomotivet) FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 27 januari 2022.
 • 20 februari 2021: Danko Jones (Lokomotivet) FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 30 oktober 2021. (Tidigare datum har varit 17 april 2020).
 • 27 februari: En kväll med Petter (Lokomotivet). FLYTTAS FRAM. Nytt datum: 26 november 2021. (Tidigare datum har varit 21 mars -20 och 17 oktober -20).
  ---
 • 19 mars: Från Broadway till Duvemåla (Lokomotivet). FLYTTAS FRAM. Nytt datum är 10 september 2021. (Tidigare datum har varit 18 mars -20 och 10 september -20)
 • 21 mars: Bröderna Norberg på turné (Teatern)
  ---
 • 18 april: Så funkar det - the Show! (Eskilstuna Teater). FLYTTAS FRAM. Nytt datum 13 juni 2021. (Tidigare datum har varit 3 april 2020 och 11 november 2020)

Alla biljettfrågor hänvisas till respektive arrangör/produktionsbolag.

Frågor och svar om inställda evenemang

Hur vet jag om ett evenemang är inställt?

Det är arrangören som ansvarar för att informera om att ett evenemang är inställt eller framflyttat.

Information om specifika evenemang finns ovan på den här sidan. Informationen uppdateras löpande.

Hur får jag som köpt biljett information om mitt evenemang?

För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag. För information om inställda evenemang se ovan på den här sidan.

Kommer jag få pengar tillbaka för mina köpta biljetter?

Vi kan tyvärr inte svara på det. För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag.

Kommer mina biljetter att bokas om automatiskt om mitt evenemang ställs in?

Vi kan tyvärr inte svara på det. För frågor om eventuella ombokningar och återköp hör av dig till respektive arrangör eller produktionsbolag.

Vilka räknas som deltagare?

Regeringens beslut är en lag. Det är polisen som utifrån lagen ger tillstånd och kontrollerar att den efterföljs. Polisen skriver så här:

I begreppet deltagare inräknas enligt huvudregeln de personer som samtidigt besöker evenemanget, exempelvis publik som samlas för att bevittna evenemanget. I begreppet inräknas alltså inte funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören. Inte heller polis eller annan säkerhetspersonal är att anses som deltagare.

 • Vid ett fotbolls- eller hockeyevenemang räknas endast publiken, inte idrottare eller tränare, som deltagare.
 • Vid motorsporttävlingar räknas endast publiken, inte föraren och dennes team, som deltagare.
 • Vid teaterföreställningar och konserter räknas endast publiken, inte ensemblen eller bandet, som deltagare.

Det eftersom publiken utgör den större folksamlingen.

 • När det gäller vissa idrottsevenemang till exempel motionslopp, där den huvudsakliga folksamlingen består av de som utövar idrotten, inräknas både publiken och löparna i begreppet.

Se mer information på polisens hemsida.länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Stängt


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla