MENY
Eskilstuna kommun

Rinmansparken

En före detta lasarettspark

Rinmansparken, tidigare kallad Fristadsparken är en centralt belägen park från 1920. Parken är från början en lasarettspark med ett epidemiskt sjukhus. När det huset revs så beslutades det att parken skulle förbli obebyggd.

Parken utvecklas

Fler delar av parken har utvecklats för att parken ska bli en skönare oas nära centrum. Vi har velat skapa en öppnare och attraktivare parkmiljö för att locka fler besökare och på så sett även öka säkerheten. Du kommer till Rinmansparken via Tullgatan, Kungsgatan och Gredbyvägen. 

En damm med perennarabatter runt om, pryder parken. Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Upplevelselekplasten 'Upptäckten'

Lekplatsen Upptäckten är ett utflyktsmål för alla barn i Eskilstuna kommun och storleken är beräknad för att kunna ta emot flera stora grupper samtidigt. Innehållet är utformat efter mannen bakom parkens namn, Sven Rinman (1720-1792). Han var en forskare och uppfinnare inom både bergarter och stål med dess tillverkning. Han bidrog till upprättandet av Eskilstunas fristad vilken han också var direktör för. 

Temat på denna lekplats är tänkt för att barnen själva ska stimuleras till att upptäcka. Här kan de leka sig till enklare kunskaper inom teknik och fysik.

Om du är nyfiken på parkens träd så finns här en karta:

Klicka på kartan för att se den i större format.

Bild från förr

Rinmansparken någon gång mellan 1917-1944. I bakgrunden ses C E Johanssons fabriksbyggnad, numera del av Rinmansskolan, på Tullgatan 11. Foto: Eskilstuna stadsmuseum

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Park- och naturavdelningen

Skötsel av parker, lekplatser, blomsterdekorationer, rabatter, träd, grönytor, hundlekparker, utegym, naturvårdsfrågor.

Besöksadress

Tång Lindströms väg 6

Postadress

631 86 Eskilstuna