MENY
Eskilstuna kommun

Lekplatser

100 lekplatser

Eskilstuna kommun förvaltar över 100 allmänna lekplatser. Placering, utformning och innehåll är varierande beroende på antalet barn i närområdet och platsens möjligheter.

Vi besiktar lekplatserna varje år. Det görs av en certifierad besiktningsperson.


Stor variation på lekplatserna

Det finns både stora och små lekplatser. De större lekplatserna är ofta centralt placerade och har ett större och mer variert innehåll. Många av lekplatserna är så kallade kvarterslekplatser som riktar sig till de närboende och har ett ganska likvärdigt och inte så varierat innehåll som exempelvis en gunga, sandlåda, gungdjur och rutschkana. Vissa lekplatser har ett genomgående tema som till exempel djungel, rymd, småkryp eller brandgult.

Rymdlekplatsen

En spännande upplevelselekplats för hela familjen! Rymdlekplatsen i Årbyparken invigdes 17 november 2015. Planeringen av lekplatsen gjordes i samarbete med en fjärdeklass på Årbyskolan som fick berätta vad de vill göra på lekplatsen och också bestämma vad lekplatsen skulle heta.

Lekplatsen innehåller bland annat tre lekredskap med inbyggda elektroniska spel, en jättegunga, linbana och studsmatta. I gummiytan som täcker marken finns alla planeterna i vårt solsystem representerade i storleksrelation till varandra. Lekplatsen rymmer också ett rymdlandskap med ett svart hål (studsmattan) och en komet (stor klätterboll) som kraschlandat.

Lekplatser på vintern

Vintertid sker inget underhåll av lekplatserna. Kyla, is och snö försämrar den dämpande förmågan på sand och gummiytor och på så sätt ökar skaderisken.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Park- och naturavdelningen

Skötsel av parker, lekplatser, blomsterdekorationer, rabatter, träd, grönytor, hundlekparker, utegym, naturvårdsfrågor.

Besöksadress

Tång Lindströms väg 6

Postadress

631 86 Eskilstuna