Paus under vintersäsongen i arbetet med att höja Vilstabacken

Etapp 1 av höjningen av Vilstabacken är klar inför vintern. Nu görs en paus i arbetet för att lämna utrymme för vintersäsongens aktiviteter.

Det här har gjorts hittills - 105 000 ton material har tippats av för att höja backen, nya vatten- och luftrör är nedgräva för snötillverkning, snölansarna som sprutar konstgjord snö har flyttats och el har dragits. Det sista arbetet för säsongen med att ”snygga till” på toppen och sätta upp fyra nya belysningsstolpar i backen pågår just nu.

Den gamla liften används även denna vinter, men inför säsongen 2018/2019 är det tänkt att den nya liften ska finnas på plats.

I vår fortsätter arbetet med att höja backen 10 meter. Då kommer transporter med material att köras upp till Vilstabackens topp igen.

Läs mer om höjningen av Vilstabackenlänk till annan webbplats

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00