Vilstabacken stängs av

Höjningen av Vilstabacken börjar bli färdig, genom att massor från Kjula har lagts på från toppen. Arbetet har pågått sedan i juli. För säkerhets skull inhägnas området där arbetet pågår. Under byggtiden är endast halva backen tillgänglig för motion och träning.

Höjningen av Vilstabacken med cirka 10 höjdmeter gör att det blir en cirka 30 meter längre slalombana med 4-5 fler svängar och en storslalombana som är cirka 50-70 meter längre med 5-7 fler svängar än i dag.

Eskilstuna-Strängnäs Energi & Miljö bidrar genom att deponera rena massor uppe på backen. Dessutom har de ett helhetsansvar för höjning, arbetsmiljö på plats och samordning. Föreningen Tunafors SK kommer säkerställa utformningen av höjningen av backen så det blir plats för vändhjul och avstigning från liften.

Det är cirka 70 000 kubikmeter massor som ska läggas på backen. Varje lastbil tar 25 kubikmeter, så cirka 2 800 lass kommer att köras upp. Vid torrt väder kan det bli ett 40-tal lass per dag.

Lastbilarna kör in från Malmköpingsvägen.

Mer bakgrund finns här:
Nyhet 19 april 2017 - Vilstabacken blir högre

För mer information, kontakta
Projektledare Peter Fröjdfeldt, kultur- och fritidsförvaltningen, 073-950 41 52.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00