MENY
Eskilstuna kommun

Minskad elförbrukning på Isstadion och i motionsspåren

Exempelbild

Kultur- och fritidsförvaltningen jobbar kontinuerligt med att energieffektivisera sina anläggningar för att minska miljöpåverkan. Ett par aktuella exempel är minskad elförbrukning på Isstadion och i motionsspåren.

Isstadion minskade sin elförbrukning med 12 procent mellan 2015 och 2016. Minskningen i kWh är 289 160, vilket motsvarar energiförbrukningen för cirka 12 genomsnittliga villor, eller 24 lägenheter.

Temperaturen har sänkts i Sméhallen och träningshallen, och isarna kyls inte lika hårt som tidigare. Innan ändringen gjordes jämförde Isstadions medarbetare temperaturen med ishallar i några andra kommuner och såg att vi i Eskilstuna hade det lite varmare i våra ishallar än många andra.

Nyligen har vi också bytt till ny modern LED-belysning i motionsspåren i Kronskogen och Årby. De nya lamporna lyser upp mer och bättre, vilket ökar tryggheten. Samtidigt sparar vi 60 procent el per spår jämfört med den äldre belysningen. Närmast på tur att få LED-belysning är spåren i Mesta, spåret för personer med funktionsnedsättning i Odlaren, och masten vid Vilstabacken.

Diagram: Eskilstuna Energi och Miljö AB.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla