MENY
Eskilstuna kommun

Fiske

Fiske

Det är aldrig långt till bra fiske när du är i Eskilstuna.

Eskilstunaån sprider sitt glitter runt staden och gör det möjligt att fånga till exempel regnbågsöring trots att du är mitt i centrum. Fisket i Eskilstunaån lockar entusiaster i alla åldrar och lokala föreningar ordnar olika arrangemang kring å-fisket.

På kartan ser du var du får fiska gratis (ljusblått vatten), var fiskekort krävs (mörkblått vatten) och var fiske är förbjudet (rödmarkerat) i Eskilstunaån i centrala Eskilstuna:

Flaggorna på kartan visar var du kan köpa fiskekort. Symbolen med en fisk visar platser med bra möjligheter till fiske. Den handikappanpassade fiskeplatsen markeras med en rullstolssymbol. Du kan klicka på "Fiskekarta - Eskilstunaån" under "Mer information" så ser du kartan bättre.

För den som är mer intresserad av fisket i Eskilstuna så går det bra att kontakta Eskilstuna Sportfiskare och/eller Å-fiske.

Fiskeguiden

Fiskeguide

Nu finns guiden "Fiskar och fiske i Eskilstuna kommun" att ladda ner eller hämta på Turistbyrån, medborgarkontoren eller hos Å!fiske.

Guiden finns på svenska, engelska, sorani, arabiska och finska. Den innehåller information om var det är tillåtet att fiska, vilka lagar och regler som gäller, vilka fiskarter det finns med mera.
Läs mer och ladda ner Fiskeguiden 

Fiske i Sundbyholm

I Sundbyholm arrangeras det regelbundet pimpeltävlingar. Här finns gös, ål gädda med mera. Eftersom vattnet runt Sundbyholm är relativt grunt innehåller det mest småfisk och sportfiskare med båt söker sig hellre längre ut på Mälaren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Gunilla Frenne
Kommunbiolog