MENY
Eskilstuna kommun

Idrottsmedaljen

Idrottsmedaljen

Kultur- och fritidsnämnden och Eskilstuna idrottsföreningars Samorganisation delar varje år ut Hedersutmärkelser för framstående idrottsprestationer i Eskilstuna.

Årets Idrottsprofil 2016 är Carina "Cia" Andersson, Eskilstuna Parasportförening

Motivering:

Hon startade sin idrottsliga karriär som back i laget, så småningom tog hon över och blev coach. Det var för ca 11 år sedan. Hon har även hunnit med om att starta upp ett landslag som hon var förbundskapten i. Ett landslag som ännu inte har förlorat någon tävlingsmatch. Hon är även engagerad på förbundsnivå och ordförande i den lokala föreningen. Hon har också sett till att ”vår” idrott fått SM status i och med SM veckan i Falun 2013.

Medaljerna har varit många under tränartiden, 2010 blev laget för första gången RIksmästare, 2016 blev ett gyllene slut på tränaruppdraget när hon coachade laget till SM guld på hemmaplan i Sporthallen.

Hon hatar att förlora,är en strateg som gillar att spela spel. Gillar också att spöa kollegerna på jobbet i Backgammon.

Om Årets idrottsprofil
Utmärkelsen delades ut av Eskilstuna kommun och Eskilstuna idrottsföreningars samorganisation den 16 mars i samband med ceremonin för 2016 års framstående idrottsutövare.

Om Idrottsmedaljen 2016

För artonde året i rad är det dags för Eskilstuna kommun och Eskilstuna idrottsföreningars samorganisation att hedra framstående idrottsutövare. Sedan starten 1999 har 1 508 medaljer delats ut till sammanlagt 666 idrottare.

I år uppmärksammas rekordmånga idrottare (135) med en minnesplakett, som delas ut vid en ceremoni den 16 mars. Dessutom presenteras vem som får utmärkelsen Årets idrottsprofil 2016.

Nya idrotter bland medaljörerna 2016 är mountainbikeorientering och biljard. För första gången får tre lagidrotter medaljen – Eskilstuna Parasport IF för guld i rullstolsinnebandy, och Eskilstuna United för stora silvret i damfotboll och för guld i JSM damfotboll. Marie Enqvist, skytte, och Johan Österberg, båtsport, får utmärkelsen för 18:e gången.

Kriterier för att få en minnesplakett
  • Idrottsprestationen ska vara utförd under året som gått, och idrottsutövaren ska tävla för en Eskilstunaförening.
  • Endast en minnesplakett per idrottsutövare och år delas ut.

För att få en minnesplakett ska idrottsutövaren ha uppnått följande:

  • Placerat sig som 1:a, 2:a eller 3:a som senior, eller 1:a som junior, vid SM eller NM. Eller 1:a, 2:a, 3:a vid JEM, JVM och Ungdoms-OS.

OBS! Endast en seniorklass, inga veteranklasser och endast äldsta juniorklassen om en idrott har flera klasser eller annan terminologi. Ej RM-klasser.

  • Vid lagidrotter ska respektive förbunds regler gälla för antal utövare som ska premieras. OBS! endast aktiva utövare – inte ledare och tränare.
Tidigare mottagare av idrottsmedaljen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Öppettider

Besök vardagar 08.00-17.00
- dag innan röd dag 08.00-16.00

Telefonin vardagar 07.30-17.00
- dag innan röd dag 07.30-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Anette Pallhed
Kommunikationschef