MENY
Eskilstuna kommun

För lärare

Ta del av Eskilskällan med hjälp av museipedagoger och kunnig personal. Här i Skolkällan hittar du den pedagogiska genvägen till Eskilstunas historia, en ingång till Eskilskällans samlade resurser. 

Studiebesök

Fristadsskolans aula1940-tal

Välkommen till Eskilskällan och Arkivhuset på studiebesök. Vi tar emot skolklasser och berättar om vad man kan hitta hos oss. Studiebesök ger en spännande och levande lektion i lokalhistoria!

Skolväskan

Skolväskan

Låna en resväska fylld med handlingar och res tillbaka till 1800-talet med hjälp av bouppteckningar, sjukjournaler och respass. Materialet i skolväskan ger en närhet till historien som historieböckerna inte kan ge och inbjuder till diskussioner om intressanta ämnen.

Stadsmuseet 

Faktotum

Stadsmuseet erbjuder många roliga möjligheter för elever och lärare att upptäcka och lära. Ta chansen att boka in pedagogisk verksamhet och gör museibesök med din grupp. För skolor och förskolor.

Konstmuseet

Pedagogisk verksamhet

Konstmuseets pedagoger tar emot barngrupper i alla åldrar och visar unika aspekter av samhället genom konsten. I medieverkstan och konstverkstan kan eleverna själva vara aktiva. För skolan 

Länkar

www.arkivochlarande.selänk till annan webbplats

www.foretagskallan.selänk till annan webbplats

www.broartillhistorien.selänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilskällan

Ett rum i Stadsbiblioteket där personal från arkiv, bibliotek och museer bemannar vissa tider.

Öppettider
Postadress

Box 17, 631 02 Eskilstuna