MENY
Eskilstuna kommun

Nya digitala dokument om släktforskning

Skål av tenngjutaren Gustaf Wigholm

Skål av tenngjutaren Gustaf Wigholm (1779-1856) från Eskilstuna. Bouppteckningen för honom visade en samlad behållning värd drygt 8400 riksdaler. Tusentals äldre bouppteckningar är nu tillgängliga i Eskilskällan. Foto: Eskilstuna stadsmuseum.

Det historiska källmaterialet från Arkiv Digital och SVAR har utökats. I släktforskardelen av Eskilskällan kan du hitta många nya källor till din historia.

Bouppteckningar från Eskilstuna och Torshälla finns nu från slutet av 1600-talet och ända fram till 1940-talet. En bouppteckning är ett officiellt dokument som visar vilka tillgångar som fanns i ett hem.

Dessutom har intressant material tillkommit kring mark och fastigheter. Allmänna jordbruksräkningen 1944 innehåller register med uppgifter om areal, maskiner och åkerjord. Fastighetsböcker från Inskrivningsmyndigheten i Eskilstuna domsaga innehåller uppgifter om ägarförändringar och annan dokumentation under perioden 1933-1980.

Allt källmaterial för släktforskning finns tillgängligt gratis i Eskilskällan, som bemannas av Eskilstuna-Strängnäs släktforskarförening varje måndag kl 13-16.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilskällan

Ett rum i Stadsbiblioteket där personal från arkiv, bibliotek och museer bemannar vissa tider.

Öppettider

Från och med 14 juni är det sommarstängt och disken är obemannad. Öppnar åter 21 augusti.

Postadress

Box 17, 631 02 Eskilstuna