Upptäck Eskilstunas historia i bilder

Vi har uppgraderat vår databas Sök i samlingar. Nu finns det fler bilder och bättre sökfunktioner.

I Sök i samlingar kan du upptäcka Eskilstunas historia i bilder!

I dagsläget finns ca 11 000 fotografier och 8 000 föremålsbilder sökbara. Fotografierna bevaras av Eskilstuna stadsmuseum och Eskilstuna stadsarkiv. Nya foton och bilder tillkommer varje vecka! Utvalda bilder och senast inlagda objekt visas på förstasidan.

Våra äldsta fotografier är från 1860-talet och samlingarnas tonvikt ligger på 1950-talet. Du kan t.ex. hitta skolfoton, foton från arbetsplatser, stadsvyer och porträtt.

Du når sidan via eskilskallan.se eller direkt på eskilskallan.eskilstuna.se

Sidan fungerar bäst i Chrome och vissa problem kan uppstå i äldre versioner av Internet Explorer.

Kontakta oss på samlingar.stadsmuseet@eskilstuna.se om du har frågor.

Eskilskällan

Ett rum i Stadsbiblioteket där personal från arkiv, bibliotek och museer bemannar vissa tider.

Från och med 14 juni är det sommarstängt och disken är obemannad. Öppnar åter 21 augusti.

Box 17, 631 02 Eskilstuna