MENY
Eskilstuna kommun

Synas

Synas

Jubileumsutställningen Synas på Eskilstuna stadsbibliotek. Foto: Svenskt barnbildarkiv

Svenskt barnbildarkiv firade 40 år med jubileumsutställningen Synas. Under 2017 visades utställningen på olika platser i Sörmland.

Synas är en vandringsutställning med en uppmuntran till att syna och reflektera kring barnens bilder. Den är också ett tillfälle för de barn som finns representerade i arkivet att synas och för att fira arkivets 40-års jubileum, förstås!

Barns bilder innehåller så mycket mer än det vi först ser. Varje bild är en berättelse skapad utifrån barnens tankar, kunskaper och upplevelser. De säger oss någonting om varje individ men även om vår samtid.

Bilderna i den här utställningen är ett urval skildringar, som genom sina motiv sprider lite extra färg och glädje. Alla bilder är gjorda under olika årtionden, geografiska områden och sammanhang.

Ta en titt och syna barnens bilder! Kanske upptäcker du olika spännande detaljer, strukturer och tekniker. Eller skapar dig en ny uppfattning om den tid som varit eller den tid som är nu. Låna barnens glasögon och hitta dina egna vägar till eftertanke och reflektion.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.