MENY
Eskilstuna kommun

Vandringsutställning:
Oroliga tider

Filmen aktualiserar viktiga händelser i vår historia. Vi får se barns berättelser från olika tider och från olika delar av världen. Berättelser om miljö- och klimathot, naturens krafter, flykt, väpnad konflikt, attentat och framtidstro.

Beställ filmen och visa som utställning eller som underlag i skolundervisning.

Barns berättelser i bilder

Oroliga tider består av 93 bilder från Svenskt barnbildarkivs samlingar. Bilderna (teckningar, målningar, applikationer, illustrationer) är barns berättelser, tankar, upplevelser eller funderingar om händelser som krig, naturkatastrofer och terrordåd. Bilder som skulle kunna vara skildringar av det som händer i världen precis nu.

Ibland kan barnet själv ha upplevt och befunnit sig i det som inträffat. I andra fall beskriver barnet händelser han eller hon hört om i media eller fått berättat för sig.

Följ med på en resa genom stora och svåra händelser. En resa där barn med sina bilder ger oss sin samtida syn på delar ur vår gemensamma historia.

En utställning blev film

Utställningen med barnens originalbilder producerades av Svenskt barnbildarkiv och visades på Eskilstuna konstmuseum 10 mars – 15 maj 2016. Utställningen kom sedan att bli till film för att göra det möjligt för ännu fler att kunna ta del av den. Som utställning eller som underlag i skolundervisning.

Filmen utkom i mars 2017 och är producerad av Stefan Hedlund. Ljud och musik är anpassat och specialskrivet av Adde Norlin.

Kan visas på museer, bibliotek, skolor, kulturhus, olika arbetsplatser med mera

Det som behövs för att visa utställningen/filmen är en plats och en projektor eller skärm. Utställningen består av:

  • En cirka 20 minuter lång film. Format 16:9.
  • En affisch.
  • Ett utställningshäfte med information om bilderna och om samlingarna de tillhör.
  • En filmhandledning med kopplingar till läroplanen och förslag på såväl uppgifter som diskussionsfrågor.

Pdf med information om Oroliga tider.

Kostnad

Pris är 1200 kr exkl. moms och eventuell fraktkostnad på 150 kr.

Välkommen att beställa Oroliga tider

För att beställa fyller du i fomuläret nedan. Om det skulle uppstå några frågetecken eller problem med din beställning kontakta Svenskt barnbildarkiv. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

BeställningsformulärUtställningen kan skickas digitalt via e-post eller analogt med post. Ni kan också välja att till exempel få filmen skickad digitalt och affischer och utställningshäfte med post.
Film
Film


Affisch
Affisch


Utställningshäfte innehållande information om filmen, bilderna, bildsamlingar, upphovspersoner
Utställningshäfte innehållande information om filmen, bilderna, bildsamlingar, upphovspersoner


Filmhandledning
Filmhandledning


Villkor - Filmen Oroliga tider får endast visas på den plats och under den period som avtalats i formuläret. Filmen får inte spridas vidare. * (obligatorisk)
Villkor - Filmen Oroliga tider får endast visas på den plats och under den period som avtalats i formuläret. Filmen får inte spridas vidare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Svenskt barnbildarkiv
Öppettider

Telefontid: Måndag–torsdag 09.00–12.00, 13.00–16.00.

STÄNGT v. 28-33 FÖR SEMESTERLEDIGHET