Sörmlandsbarn

Foto av okänd, 4-6 år, förskola i Katrineholm, 2009.

Välkommen till Svenskt barnbildarkivs digitala utställningsrum. Här visas bilder gjorda av barn från olika platser i Sörmland. Nu visas utställningen Lycka.

År 2009 deltog förskolebarn i Katrineholms kommun i ett projekt under temat "lycka". Barnen har fått dokumentera sin vardag med en digitalkamera. Därefter arbetade förskolorna vidare med bilderna, bl.a. genom att låta barnen berätta om fotografierna.

Fotograferna var mellan 4 och 6 år och gick på Katrineholmsförskolorna Backa, Bie, Borgen, Fågelbo (Forssjö), Gersnäs, Häringe (Valla), Näverstugan, Tjädern och Örnen. Barnens bilder presenterades under perioden 23 augusti - 13 september 2009 i en utställning i Katrineholms konsthall, Kulturhuset Ängeln.

I den här utställningen visar vi ett urval bilder från samlingen. Utställningen heter Lycka, precis som samlingen. Den finns tillgänglig dygnet runt och pågår mellan 10 augusti - 4 oktober.

Se utställningen

Du hittar det digitala utställningsrummet på Instagram. Du behöver inte ha ett eget konto för att ta del av bilderna:
instagram.com/sormlandsbarnlänk till annan webbplats

Svenskt barnbildarkiv

Telefontid: Måndag–torsdag 09.00–12.00, 13.00–16.00.

STÄNGT v. 28-33 FÖR SEMESTERLEDIGHET