Kokningsrekommendationen av vattnet i Eskilstuna upphör

De senaste provsvaren från Eskilstuna Energi och Miljö visar att dricksvattenkvaliteten nu är återställd, så det går bra att dricka och använda vattnet som vanligt. Läs mer på eem.se/kokavattenlänk till annan webbplats.

MENY
Eskilstuna kommun

Vandringsutställning:
Oroliga tider

Filmen aktualiserar viktiga händelser i vår historia och belyser flykt, väpnade konflikter, attentat, miljö- och klimathot, naturens krafter och framtidstro. Högst aktuella ämnen för såväl barn som vuxna att diskutera och reflektera över.

En utställning blev film

Utställningen med barnens originalbilder producerades av Svensk barnbildarkiv och visades på Eskilstuna konstmuseum 10 mars – 15 maj 2016. Utställningen kom sedan att bli till film för att göra det möjligt för ännu fler att kunna ta del av den. Som utställning eller som underlag i skolundervisning.

Filmen utkom i mars 2017 och är producerad av Stefan Hedlund. Ljud och musik är anpassat och specialskrivet av Adde Norlin.

Barns berättelser i bilder

Oroliga tider visar ett urval bilder från Svenskt barnbildarkivs samlingar, som alla berättar om olika händelser i världen. Händelser som krig, naturkatastrofer och terrordåd. Bilder som skulle kunna vara skildringar av det som händer i världen precis nu.

Ibland kan barnet själv ha upplevt och befunnit sig i det som inträffat. I andra fall beskriver barnet händelser hen hört om i media eller som hen fått berättat för sig.

Följ med på en resa genom stora och svåra händelser. En resa där barn med sina bilder ger oss sin syn på delar ur vår gemensamma historia.

Kan visas på museer, bibliotek, skolor, kulturhus, olika arbetsplatser med mera

Det som behövs för att visa utställningen/filmen är en plats och en projektor eller skärm. Utställningen består av:

  • En cirka 20 minuter lång film. Format 16:9.
  • En affisch.
  • Ett utställningshäfte med information om bilderna och om samlingarna de tillhör.
  • En filmhandledning med kopplingar till läroplanen och förslag på såväl uppgifter som diskussionsfrågor.

Kostnad

Pris är 1200 kr exkl. moms + ev. fraktkostnader, 150 kr, för försändelse med vanlig post.

Välkommen att beställa Oroliga tider

För att beställa fyller du i fomuläret nedan. Om det skulle uppstå några frågetecken eller problem med din beställning kontakta Svenskt barnbildarkiv. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

BeställningsformulärUtställningen kan skickas digitalt via e-post eller analogt med post. Ni kan också välja att till exempel få filmen skickad digitalt och affischer och utställningshäfte med post.
Film
Multiple selection


Affisch
Multiple selection


Utställningshäfte innehållande information om filmen, bilderna, bildsamlingar, upphovspersoner
Multiple selection


Filmhandledning
Multiple selection


Villkor - Filmen Oroliga tider får endast visas på den plats och under den period som avtalats i formuläret. Filmen får inte spridas vidare. *
Multiple selection

Kontakt

Svenskt barnbildarkiv
Telefon: 016 710 27 26
E-post: svenskt-barnbildarkiv@eskilstuna.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Svenskt barnbildarkiv
Öppettider

Telefontid: Måndag–torsdag 09.00–12.00, 13.00–16.00.