MENY
Eskilstuna kommun

Efterlysning av barnteckningar

"Båtflyktingar" av Vo Khai Luu, Kate Tiborn, Malaysia, 1979. Ur samling Livets träd och öarnas barn.

Har du bilder som barn har ritat i samband med stora och svåra händelser?

Kanske är du lärare och har pratat med barnen i skolan om något som nyligen hänt? Eller är du förälder vars barn har ritat något hemma? I så fall är dessa bilder viktiga samtidsdokumentationer.

Barns teckningar är reflektioner av deras upplevelser och betraktelser - allt som pågår runt dem. Vi på Svenskt barnbildarkiv i Eskilstuna är därför väldigt angelägna om att dessa bilder och berättelser bevaras för framtiden.

Vill ni donera originalbilderna till Svenskt barnbildarkiv, för att låta dem bli en bestående beskrivninga av vår samtid i framtiden? I så fall önskar vi:

Originalbilder och information till varje teckning, med blyerts på baksidan: (Om inte alla uppgifter är möjliga att lämna så gärna så mycket information som är möjlig)

  •  Barnets namn, ålder, skola, klass, ort.
  •  En beskrivning av det som målats. När och var gjordes bilderna, har barnen fått någon teckningsuppgift av läraren? Gärna så omfattande beskrivning som möjligt.

I Svenskt barnbildarkivs samlingar finns sedan tidigare bilder av bland annat 11 september, Flykt i olika tider/länder, Beredskapstider, Tsunamikatastrofer, Stormen Gerda.

För att lämna era bilder til oss, skicka dem antingen med post, eller lämna in dem i Eskilstuna konstmuseums reception. Märk inlämningen "Efterlysning samtidsbilder".

Postadress:
Svenskt barnbildarkiv
Box 17
631 02 Eskilstuna

Har du frågor, kontakta Karin Isaksson via karin.isaksson@eskilstuna.se eller telefon 070-167 27 05

Hjälp oss gärna sprida denna information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Svenskt barnbildarkiv
Öppettider

Telefontid: Måndag–torsdag 09.00–12.00, 13.00–16.00.

STÄNGT v. 28-33 FÖR SEMESTERLEDIGHET