MENY
Eskilstuna kommun

Marknadskanaler

Evenemang är viktiga för Eskilstuna. För att evenemang ska synas så bra som möjligt och locka en bred publik jobbar vi aktivt i samtliga våra kanaler och nätverk för att sprida information och marknadsföra olika evenemang.

Kostnadsfritt stöd i marknadsföringen

Evenemangskalendern

Det första steget för att få vår hjälp med marknadsföringen är att registrera ditt evenemang i Eskilstuna kommuns evenemangsguide. Detta innebär synlighet på Eskilstuna.se samt Eskilstuna.nu. Tjänsten är kostnadsfri och du registrerar själv ditt evenemang via Skapa evenemang på eskilstuna.selänk till annan webbplats

Kontakt: evenemang@eskilstuna.se

Destination Eskilstunas marknadsföringskanaler

 1. Eskilstuna.nu – den officiella besöksguiden på nätet: På Eskilstuna.nu samlar vi turisminspiration för besökare och invånare i Eskilstuna. Evenemang som registreras i Evenemangskalendern (se ovan) visas här. Inför lite större evenemang skapar vi ibland redaktionellt innehåll. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 2. Nyhetsbrev: Varje månad skickar Destination Eskilstuna ut ett nyhetsbrev med Eskilstuna-tips, allt från aktiviteter, evenemang, shopping och mat. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 3. Sociala medier: Destination Eskilstuna och Eskilstuna Tourist Information använder Facebook och Twitter för att marknadsföra Eskilstuna. Här delas och publiceras gärna rörligt material och bilder av hög kvalitet. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 4. Eskilstuna besökstidning: Besökstidningen är en trycksak med Eskilstunainspiration som finns på över 50 platser i Eskilstuna samt turistbyråer och andra publika platser runt om i Sverige. Magasinet tas fram en gång om året. Det finns också möjlighet att köpa annonser i magasinet. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 5. Affischutskick till kommunens anslagstavlor: Föreningar och kulturarrangörer som i samarbete med kommunen vill sprida information om sina evenemang kan få sina affischer sända till kommunens 115 anslagstavlor som bland annat finns på mötesplatser, biblioteksfilialer, skolor, fritidsgårdar m.fl. Lämna dina affischer i god tid i Stadsbibliotekets reception (tisdag fm). Märk din affischbunt med "Kommunens anslagstavlor" och "Alla" (på en post it-lapp eller liknande) om du vill ha dina affischer på samtliga tavlor
 6. Affischering på offentlig plats: I Eskilstuna finns sju affischpelare för allmänheten och föreningar. Det finns även en affischpelare i Torshälla. Det krävs inget tillstånd för att sätta upp anslag på dem. De rensas på måndagar ojämna veckor. På eskilstuna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se foton på pelarna samt adress.
 7. Övrig affischering: Om du vill affischera på en annan plats än de affischpelare som nämns ovan måste du söka tillstånd hos polisen. Läs mer om affischering på eskilstuna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 8. Digitala skyltar vid E20: Digitala skyltar vid den västra och den östra infarten till Eskilstuna visar information om större evenemang och möten som stärker Eskilstunas varumärke. För mer information: redaktionen@eskilstuna.nu

Det här behöver vi av dig

För exponering via Destination Eskilstunas kanaler kan du skicka in ytterligare material. Det möjliggör, men garanterar inte, att vi kommer att publicera information om ditt evenemang, Skicka in materialet i god tid, minst en månad innan evenemanget. Vi förbehåller oss rätten att redigera insänt material.

Utöver den information du redan registrerat i evenemangsguiden önskar vi följande:

 • Bilder av hög kvalitet med fotografens godkännande (användarrättigheter). För bilder med identifierbara människor på behöver GDPR säkerställas.
 • Eventuellt rörligt material för spridning i sociala medier. För bilder med identifierbara människor på behöver GDPR säkerställas.
 • Dessutom behöver vi löpande uppdateringar vid eventuella förändringar.
 • Länk till ditt registrerade evenemang.

Fler marknadsföringskanaler (för annonsering)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Micke Lönngren
Evenemangschef Destination Eskilstuna