MENY
Eskilstuna kommun

Marknadskanaler

Evenemang är viktiga för Eskilstuna. För att evenemang ska synas så bra som möjligt och locka en bred publik jobbar vi aktivt i samtliga våra kanaler och nätverk för att sprida information och marknadsföra olika evenemang.

Kostnadsfritt stöd i marknadsföringen

Evenemangskalendern

Det första steget för att få vår hjälp med marknadsföringen är att registrera ditt evenemang i Eskilstuna kommuns evenemangsguide. Detta innebär synlighet på Eskilstuna.se samt Eskilstuna.nu. Tjänsten är kostnadsfri och du registrerar själv ditt evenemang via Skapa evenemang på eskilstuna.selänk till annan webbplats

Kontakt: evenemang@eskilstuna.se

Destination Eskilstunas marknadsföringskanaler

 1. Eskilstuna.nu – den officiella besöksguiden på nätet: På Eskilstuna.nu samlar vi turisminspiration för besökare och invånare i Eskilstuna. Evenemang som registreras i Evenemangskalendern (se ovan) visas bland annat här. Inför lite större evenemang lägger vi ibland mer tid på att skapa redaktionellt innehåll, som till exempel intervjuer eller längre reportage. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 2. Nyhetsbrev: Varje månad skickar Destination Eskilstuna ut ett nyhetsbrev med tips på saker man kan se och uppleva i Eskilstuna. Det kan handla om allt från aktiviteter, evenemang, shopping och mat. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 3. Sociala medier: Destination Eskilstuna och Turistbyrån använder Facebook, Instagram och Twitter för att dagligen marknadsföra Eskilstuna. Vi föredrar att dela/posta rörligt material och bilder av hög kvalitet i sociala medier. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 4. Eskilstuna Besöksmagasin (redaktionellt innehåll + annonsering):
  Besöksmagasinet är en trycksak med Eskilstunainspiration som finns på turistbyråer och andra publika platser runt om i Sverige, samt på över 50 platser i Eskilstuna - affärer, hotell och besöksmål. Magasinet tas fram en gång om året, inför sommarsäsongen. Det finns också möjlighet att köpa annonser i magasinet. Kontakt: redaktionen@eskilstuna.nu.
 5. Affischering på Centrum 1 på Fristadstorget: Välkommen att lämna in affischer på Centrum 1, delårsöppen Turistinformation. Kontakt: Turism@eskilstuna.nu
 6. Affischutskick till kommunens anslagstavlor: Föreningar och kulturarrangörer som i samarbete med kommunen vill sprida information om sina evenemang kan få sina affischer sända till kommunens 120 anslagstavlor som bland annat finns på mötesplatser, biblioteksfilialer, skolor, fritidsgårdar m.fl. Lämna dina affischer i god tid i Stadsbibliotekets reception (tisdag fm). Märk din affischbunt med "Kommunens anslagstavlor" och "Alla" (på en post it-lapp eller liknande) om du vill ha dina affischer på samtliga tavlor.
 7. Affischering på offentlig plats: I Eskilstuna finns sex affischpelare för allmänheten och föreningar. Det krävs inget tillstånd för att sätta upp anslag på dem. De rensas på måndagar ojämna veckor. På http://bit.ly/2i7csAglänk till annan webbplats kan du se foton på pelarna + adress.
 8. Övrig affischering: Om du vill affischera på en annan plats än de affischpelare som nämns ovan måste du söka tillstånd hos polisen. Läs mer på http://bit.ly/2wSqbhElänk till annan webbplats.
 9. Infartsflaggor: Kommunen äger infartsflaggor som är placerade på kommunens mest strategiska infarter till centrala Eskilstuna. Totalt är det 72 stolpar längs vägarna med två flagghållare på varje stolpe. Budskapen ska marknadsföra evenemang i kommunen av stort allmänt intresse och framföra olika budskap som stärker varumärket Eskilstuna.

Det här behöver vi av dig

För exponering via Destination Eskilstunas kanaler kan du skicka in ytterligare material till oss. Utöver den information du redan registrerat i evenemangsguiden önskar vi följande:

 • Länk till ditt evenemang i Evenemangsguiden.
 • En beskrivande text (cirka 500-1000 tecken), till exempel ett pressmeddelande med höjdpunkter, nyhetsvärde och citat från involverade nyckelpersoner. En genomarbetad text med färdiga vinklar ökar chanserna för publicering.
 • 2-4 bilder av god kvalitet i liggande format (jpg eller png), 730*411 px eller större. Det är viktigt att du har fått fotografens godkännande att använda bilderna i marknadsföringen samt rätt att sprida dem vidare till oss. Hög kvalitet på bilder ökar synligheten i sociala medier.
 • Eventuellt rörligt material för spridning i sociala medier (film, bildspel, gif:ar eller animationer).
 • Dessutom behöver vi löpande uppdateringar när evenemanget närmar sig för att kunna fylla på med aktuell information och eventuella programändringar.

Det är viktigt att vi får in material i god tid inför ditt evenemang, minst en månad innan men gärna tidigare om det går (detta gäller inte för Besöksmagasinet, som tas fram en gång årligen inför sommarsäsong). Vi förbehåller oss rätten att redigera insänt material. Detta formulär möjliggör, men garanterar inte, att Destination Eskilstuna kommer att publicera information om ert evenemang.

Fler marknadsföringskanaler (för annonsering)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Arrangera evenemang
Kontakt

Uthyrningsenheten - Kultur- och fritidsförvaltningen 016-710 33 00
Micke Lönngren - Destination Eskilstuna 0702-67 70 70
Skicka e-post