Problem med viss e-post

Vi har för tillfället problem att skicka ut viss e-post till främst hotmail.com, live.com, msn.com och outlook.com. Du kan alltid ringa Eskilstuna direkt på 016-710 10 00 eller använda en alternativ e-postadress. Du kan även kontakta oss via vår Facebooksida.

MENY
Eskilstuna kommun

Hastighetsgränser

För att skapa förutsättningar för en säker trafikmiljö för samtliga trafikanter krävs att stadens gator delas in i olika hastighetsbegränsningar. Indelningen beror på vilka som ska vistas på gatan och vilka risker som finns just där. I Eskilstuna och Torshälla använder vi samtliga 10-steg mellan 30 och 70 km/tim så att varje gata får den mest lämpliga hastighetsbegränsningen.

Tänk på att

Ju långsammare du som motortrafikant kör desto lättare är det att anpassa sig till andra medtrafikanter. Genom att inte köra fortare än 40 km/h i staden och samtidigt köra i ett jämnare tempo kommer framkomligheten att öka. Att lite tidigare lätta på gasen gör att det blir lättare för andra trafikanter att bedöma vad du som bilist ska göra och det blir till exempel lättare att sig igenom våra cirkulationsplatser. För mer information om stadens hastighetsbegränsningar kan du läsa Eskilstunas hastighetsplan som finns som pdf i högerkolumnen.

För att se såväl Eskilstunas som andra städers hastighetsbegränsningar rekommenderar vid den nationella vägdatabasen (NVDB) som finns på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya hastigheter

Hastigheten har stor betydelse för trafiksäkerheten. Därför fortsätter vi arbetet med att anpassa hastigheterna. Se vilka gator det gäller.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Trafikavdelningen

Trafiksäkerhet, kollektivtrafik, trafikreglering, parkeringsservice och hållbara resor.

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna