MENY
Eskilstuna kommun

Nya parkeringsavgifter i Eskilstuna

Stadsbyggnadsnämnden tog i juni beslut om nya parkeringsavgifter på kommunala parkeringar och gäller från den 29 juli.

Eskilstuna är i en expansiv tillväxtfas där staden förtätas. Det ställer krav på en ordnad parkering både i och utanför centrum när fler gör anspråk på parkeringarna. Parkeringsavgiftens syfte är att styra och ordna parkering genom att skapa en tillgänglighet och balans mellan olika parkeringsplatser.

Parkeringsavgiften höjs mellan 2 kronor till 3 kronor per timma för korttidsparkering och mellan 50 kronor till 100 kronor för månadsbiljetter. En nyhet är att i de flesta biljettområden kan veckobiljett köpas för att underlätta för den som exempelvis reser kollektivt men behöver bilen ibland. 

I parkeringsgaraget Vildsvinet börjar de nya avgifterna gälla den 5 augusti då ett nytt betalningssystem införs där registreringsnummer anges vid betalning. Det innebär att det inte längre finns någon parkeringsbiljett att lägga i vindrutan. En ny funktion är att parkeringen kan avslutas innan den sluttid som angavs vid betalningen.

P-10:an ändras till att bli P-20:an och ger som tidigare 2 timmars parkeringstid. Denna avgift blir begränsad till ett köp per fordon under samma kalenderdag då syftet med avgiften är att vara för besökande till centrum.

Här finns information om parkeringsavgifterna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla