MENY
Eskilstuna kommun

Sopning och sandupptagning

Nu börjar vi sopa upp sanden på prioriterade cykelstråken!

När vädret tillåter börjar vi tillsammans med våra entreprenörer sandupptagningen på övriga gator, gångvägar. Viktigt är att du som bilist respekterar parkeringsförbudet på våra servicegator som gäller fram till 15 april, så att vi kommer fram med våra maskiner. Vi prioriterar gång och cykelvägar i den mån vi kan men vi försöker samtidigt att vara effektiva och sopa upp sand där vi har maskiner på plats. Därför kan vissa längre cykelvägar ta längre tid.

Vi räknar med att hela sandupptagningen kommer att ta cirka 7 veckor om vädret är med oss. Är din gata inte med i början så håll ut, vi kommer.

OBS! Viktigt att utställda skyltar om när vi kommer och sopar bort sanden på din gata respekteras. På servicegatorna gäller sittande skyltning.


Eskilstuna kommun ansvarar för driften av cirka 19 mil cykelväg och 45 mil kommunal väg, vilket innebär att vi ska sopa upp cirka 4 500 ton grus efter vintern och en massa löv efter sommaren. Tänk på att det är parkeringsbud några timmar i veckan på vissa gator från 15 okober till 15 april för att vi ska kunna arbeta mer effektivt  där det kan vara svårt att komma fram. Se skyltning på plats!

Vi sopar gatorna enligt följande schema under sommarhalvåret

  • Centrum - Fristadstorget, Kungsgatan (gågatan) Nygatan, Rademachergatan, Gymnastikgatan, Kriebsensgatan med flera sopas varje dag.
  • Centrumnära gator en gång per vecka.
  • Ytterområden sopas varannan månad.

För icke-kommunal mark finns möjlighet att knyta avtal med kommunen för sopning. Kontakta gatuavdelningen@eskilstuna.se


Sopning

Vårstädning pågår.Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen 

Vår- och höststädning
Efter vintersäsongen är det dags att ta upp all stenkross som används för halkbekämpning. Gatuavdelningen startar arbetet så fort snön försvunnit. För det mesta är det i början av april som arbetet med sandupptagning kan sätta igång.

Hela sandupptagningen i Eskilstuna tar cirka 6-7 veckor med reservation för otjänligt väder, maskinhaveri eller liknande oförutsedda händelser. Under denna period är det extra viktigt att du parkerar rätt och följer vår provisoriska skyltning så att sopmaskinerna kommer fram. Under hösten i oktober till november sopas alla gator i syfte att få bort löv.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Gatuavdelningen

Drift och underhåll av gator och vägar.

Besöksadress

Tång Lindströms väg 6

Postadress

631 86 Eskilstuna