MENY
Eskilstuna kommun

Servicegator

Parkeringsförbud på servicegator för städdagar och snöröjning

I Eskilstuna finns 45 mil kommunal väg där vi ansvarar för driften. I en del områden med många parkerade bilar längs gatorna, kan det ibland vara svårt att komma fram för att sopa, rensa en brunn, ploga med mera. För att kunna sköta underhåll på gatorna mer effektivt har vi vintertid parkeringsförbud på vissa utvalda gator i fem områden. Områdena är Nyfors, Sveaplan, Mälarsjukhuset, Söder och Norr i Eskilstuna och Torshälla. Totalt rör det sig om dett 100-tals sträckor/gator. I Torshälla är det två stycken gator, Tegelbruksgatan och Julingatan.

Vi har tagit bort kartan som visar vilka gator som omfattas då den ska uppdateras. Titta alltid vad som står på skylten. Det är den informationen som gäller.

Förbud att parkera 15 oktober till 15 april

Parkeringsförbud gäller en dag i veckan på vissa utvalda servicegator mellan 15 oktober och 15 april. Du kan se vilka gator det gäller på de skyltar som finns på plats. 

Genom att ha parkeringsförbud vissa dagar under vinterhalvåret kan vi sköta städning och snöröjning mer effektivt. Visste du att en felparkerad bil som hindrar renhållning innebär 15 meter ostädad gata? 

På skylten står det vilken dag och tid parkeringsförbud gäller.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Trafikavdelningen

Trafiksäkerhet, kollektivtrafik, trafikreglering, parkeringsservice och hållbara resor.

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Gatuavdelningen

Drift och underhåll av gator och vägar.

Besöksadress

Tång Lindströms väg 6

Postadress

631 86 Eskilstuna