MENY
Eskilstuna kommun

Servicegator

Nu börjar vi sopa upp sanden på våra gator och cykelvägar!

Tillsammans med våra entreprenörer börjar vi sandupptagningen i nästa vecka. Vi börjar med gång- och cykelvägar och våra servicegator. Viktigt är att du som bilist respekterar parkeringsförbudet på våra servicegator som gäller fram till 15 april, så att vi kommer fram med våra maskiner. Vi räknar med att hela sandupptagningen kommer att ta cirka 7 veckor, så fram till maj. Är din gata inte med i början så håll ut, vi kommer.

Parkeringsförbud på servicegator för städdagar och snöröjning

I Eskilstuna finns 45 mil kommunal väg där vi ansvarar för driften. I en del områden med många parkerade bilar längs gatorna, kan det ibland vara svårt att komma fram för att sopa, rensa en brunn, ploga med mera. För att kunna sköta underhåll på gatorna mer effektivt har vi vintertid parkeringsförbud på vissa utvalda gator i fem områden. Områdena är Nyfors, Sveaplan, Mälarsjukhuset, Söder och Norr i Eskilstuna och Julingatan i Torshälla. Du ser vilka gator, dagar och tider det gäller i kartan.

Skylt

Förbud att parkera 15 oktober till 15 april

Parkeringsförbud gäller en dag i veckan på vissa utvalda servicegator mellan 15 oktober och 15 april. För detaljerad information om vilka dagar, tider och gator det gäller se kartor. Du kan också se vilka gator det gäller på de skyltar som finns på plats. 

Genom att ha parkeringsförbud vissa dagar under vinterhalvåret kan vi sköta städning och snöröjning mer effektivt. Visste du att en felparkerad bil som hindrar renhållning innebär 15 meter ostädad gata? 

På skylten står det vilken dag och tid parkeringsförbud råder.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.