MENY
Eskilstuna kommun

Vi bygger om Drottninggatan

Exempelbild

Drottninggatan byggs om och stängs av i etapper från och med 11 januari. Det innebär att trafiken till och i centrum leds om under byggtiden.

Drottninggatan är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt med målet att koppla samman Nyfors, Centrum och Munktellstaden. Sträckan mellan tågstationen och Mälardalens högskola ska nu få en ny utformning, där samspelet mellan olika trafikslag står i fokus.

Mer gångutrymme

Drottninggatan rustas nu upp och får ett nytt utseende och en starkare identitet. Efter ombyggnationen kommer det bli mer gångutrymme på ena sidan av gatan.

Både körbanor och gångbanor rustas upp. Körbanan asfalteras och på gångbanorna läggs granithällar. Befintliga lyktstolpar tas bort och ersätts med ny belysning. Gatan får en ny möblering, nya cykelparkeringar och nya busshållplatser. I samband med gatans upprustning görs även ett omfattande ledningsarbete, där stora delar av befintliga ledningar byts ut mot nya.

Pågår till hösten 2022

Arbetet startar 11 januari 2021 och ska pågå till hösten 2022. Vi börjar bygga om från Hamngatan intill nya högskolan och flyttar sedan byggarbetsplatsen kvarter för kvarter fram till korsningen vid tågstationen. Under ombyggnationen kommer gatan etappvis vara avstängd för motorfordonstrafik och parkering.

Entréer till bostäder och verksamheter längs gatan kommer att vara tillgängliga under ombyggnationen. Gående och cyklister kommer kunna passera genom arbetsområdet på ett säkert sätt.

Förändringar i busstrafiken 1 februari

Avstängningen påverkar busstrafiken för både stadstrafik och landsbygdslinjer från 1 februari. Håll utkik på sormlandstrafiken.selänk till annan webbplats för den senaste informationen.

Information om utformningen och illustrationerlänk till annan webbplats

Information om avstängningenlänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.30
Lördag 11.00-14.00


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla