MENY
Eskilstuna kommun

Fler parkeringsmöjligheter på Norr

Fler parkeringsmöjligheter frigörs under veckorna när Eskilstuna denna säsong halverar förbudstiden på servicegatorna på Norr.

norr


Eskilstuna kommun införde servicegator 2011 för att effektivisera drift och underhåll på de gator där kommunen är väghållare. Sedan dess har staden vuxit; vi har fått fler gator och fler fastigheter. Och med detta ökat antal gator och områden som omfattas av parkeringsförbud mellan 15 oktober och 15 april.

Behovet av parkeringsplatser har också ökat i samband med att fler fastigheter har byggts.

För att skapa fler parkeringsmöjligheter kommer vi den här säsongen att på prov halvera parkeringsförbudet på västra Norr.

Parkeringsförbudet varar klockan 8–12 istället för 8–16. Det innebär 80 möjliga parkeringsmöjligheter fler per dag klockan 12–16.

Om det fungerar bra denna säsong, som är en prövotid, kommer samma tider gälla nästa år.

– För att det ska fungera måste de som parkerar också respektera parkeringsförbudet, så att vi kommer fram med våra arbetsfordon. Parkeringsförbudet finns till av en anledning. En felparkerad bil innebär att vi inte kan utföra det arbete som är tänkt, säger verksamhetschef Mikael Arvidsson.

Denna säsong har vi prioriterat att skylta om gator och har inte hunnit uppdatera den digitala kartan. Så fort kartan är uppdaterad kommer den att finnas digitalt på Eskilstuna kommuns webbplats. Tänk på att det kan finnas fel i kartan; det är alltid skyltningen på plats som gäller!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.30
Lördag 11.00-14.00


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla