MENY
Eskilstuna kommun

Så påverkas trafiken i centrum av evenemang och byggen

Sporthallen rivs för att ge plats åt ett nytt campus för Mälardalens högskola. Foto: stadsbyggnadsförvaltningen

Det händer mycket i Eskilstunas centrala delar. Olika evenemang och byggprojekt påverkar trafik, parkering och framkomlighet i innerstan. Här ser du vad som sker just nu och hur du påverkas som trafikant.

Guif:s smygpremiär i Stiga Sports Arena

I samband med handbollsmatchen torsdagen den 6 april så kommer det att vara många som rör sig i området runt arenan. Passa på att promenera eller ta cykeln till matchen om du kan. Om du väljer att ta bilen får du räkna med att parkera i centrum och gå en liten bit till arenan. Här finns en parkeringskarta som visar var det finns parkeringar i närområdet.

AFC Eskilstunas allsvenska hemmapremiär på Tunavallen

Ta gärna bussen eller gå och cykla till Tunavallen. Måste du ta bilen så finns här en parkeringskarta som visar var det finns parkeringar i området.

Rivningen av Sporthallen

Just nu pågår rivningen av Sporthallen inför byggnationen av nytt högskolecampus. Under rivnings- och byggtiden smalnas båda körfälten förbi bygget längs Hamngatan av och gång- och cykelväg på södra sidan stängs av. I samband med arbetet stänger vi även Bruksgatan för genomfart till- och från Hamngatan. Parkeringsplatsen Vallonen är avstängd.

Se karta över avstängningarna

Mer information om bygget av nya campus

Ledningsarbete på Kungsgatan

Från 3 april och åtta veckor framåt så byter Eskilstuna Energi och Miiljö ledningar längs Langsgatan. Därför stängs en del av Kungsgatan av för motorfordonstrafik. Under tiden kommer Gredbyvägen tillfälligt att öppnas vid Rinmangymnasiet för in och utfart till och från Västermarksrondellen för större fordon. Övrig trafik leds via Stenmansgatan.

Parkeringsplatserna utmed Gredbyvägen och Västermarksgatan tas tillfälligt bort. Du som går eller cyklar kan passera avstängningen på Kungsgatan på samma sida som Willys.

Se karta över trafikomledningen

Mer information om ledningsarbetet finns att läsa hos Eskilstuna Energi och Miljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ta cykeln eller en promenad

Samtidigt som vi arbetar med för att underlätta för dig som måste ta bilen, kan det vara värt att tänka på att en promenad eller cykeltur kan vara det enklaste sättet att ta sig fram i innerstan under våren.

Mer om aktuella vägarbeten

Sidan om aktuella vägarbeten uppdateras fortlöpande. Där hittar du aktuell information om trafikomläggningar och avstängningar i samband med vägarbeten och byggprojekt.

Genom att följa Trafikplats Eskilstuna på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du också hålla dig uppdaterad om var framkomligheten kan vara begränsad och få tips på alternativa resvägar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla