MENY
Eskilstuna kommun

Hållbart resande skola

Exempelbild

Vanor etableras tidigt och resorna barn gör till och från skolan lägger grunden för framtida resvanor. I Eskilstuna tar sig de flesta barn hållbart till och från skolan (går, cyklar eller åker buss) men skjutsandet i bil är ändå vanligare idag än vad det var förr.

Barns resvanor påverkar inte bara trafikmiljön kring skolor och miljö utan också arbetet i skolan. Barn som går eller cyklar till skolan blir piggare.

Trafiksmartskola.se

För att bidra till fler hållbara skolresor och ökad trafiksäkerhet vid och kring skolor arbetar vi aktivt med skolor via Trafiksmartskola.selänk till annan webbplats

Via Trafiksmartskola.se erbjuder vi skolor hjälp att ta fram rutiner, tillhandahåller utbildningsmaterial och samlar övriga aktörers utbildningsmaterial för att lärare och pedagoger ska ha god tillgång till bra material och stöd i arbetet med hållbara resor och trafiksäkerhet.

Folder till vårdnadshavare

Varje år skickas en katalog med information om alla skolor ut till vårdnadshavare för elever som ska börja förskoleklass, åk 4 och åk 7. Till denna har vi tagit fram en folder med information om skolvägen.

Bild av folder, flicka på cykel

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen
Anna Bergfors
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen