MENY
Eskilstuna kommun

Vi hjälper dig att göra en grön resplan

  • Har du problem med resorna till och från din arbetsplats?
  • Är det trångt på parkeringsplatserna?
  • Vill du spara pengar och förbättra din miljöimage genom att ställa om personalens resor?

Vi hjälper dig gärna att ta fram en grön resplan tillsammans med din personal. Planen syftar till att få fler på företaget att cykla, gå eller åka kollektivt. Därigenom sparar företaget pengar och miljö samtidigt som biltillgängligheten ökar för de som verkligen behöver bilen.

Arbetet börjar med att det genomförs en resvaneundersökning bland personalen på ditt företag. Resvaneundersökningen analyseras och resultatet diskuteras med personal och ledning. Arbetet ska sedan leda fram till ett antal konkreta åtgärder som genomförs för att underlätta för gång, cykel, kollektivtrafik och resfria möten. Åtgärderna samlas i en grön resplan för företaget. Vissa mindre infrastrukturåtgärder kan bli aktuellt att genomföra från kommunens sida som en del i det arbetet. Efter att insatserna är genomförda utförs en uppföljande resvaneundersökning för att se hur mycket resmönstren har förändrats bland personalen.

Så länge som ditt företag har en god intention att förändra resvanorna så kan kommunen stödja arbetet genom att genomföra själva resvaneundersökningarna. Vi hjälper även till i arbetet med att få fram förslag till den gröna resplanen eller hålla inspirerande föredrag.

Klicka här för att testa en resvaneundersökninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Trafikavdelningen

Trafiksäkerhet, kollektivtrafik, trafikreglering, parkeringsservice och hållbara resor.

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen