MENY
Eskilstuna kommun

Europeiska mobilitetsveckan 2020 - Var smart, res smart!

Den 16-22 september genomförs årets mobilitetsvecka. Mobilitetsveckan (Trafikantveckan) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets tema är ”Fossilfria resor för alla” ("Zero- emission mobility for all").

Ta tillfället i akt och fundera igenom dina resvanor. Här hittar du inspiration till hur du kan resa mer hållbart och de många fördelar det innebär.

Är du del av ett företag eller en organisation och vill ha rådgivning om hållbara arbets- och tjänsteresor? Vi hjälper er gärna med reseanalyser och rådgivning. Här hittar du mer information.

Under Mobilitetsveckan genomförs aktiviteter som på olika sätt uppmuntrar och underlättar hållbara resor. Nedan ser du vad som händer under veckan:

Digital cykel-stand up

Här kan du se hela filmen "Om konsten att leva utan bil" av David Sennerstrand. Filmen visas mellan den 16-22 september: klicka här*

*Länken fungerar bara mellan den 16-22 september, du kan se en trailer här på sidan.

Pop-up-träning

I samband med årets Mobilitetsvecka bjuder vi in till två gratis Pop-Up-Pass på Strömsholmen! Utomhusträning med styrka & puls, klä dig efter väder för ett svettigt pass, handskar kan vara skönt att ha och det går även bra att ta med ett sitt- eller liggunderlag om du vill!

Datum och tid:

Lördag 19 september kl. 09:00 - 10:00

Tisdag 22 september kl. 17:30 - 18:30

Plats: Strömsholmen, Eskilstuna

Pop up träning utomhus

Digital cykelfrukost

Som en anpassning till rådande samhällssituation och till följd av Covid-19 erbjuder projektet Cykelsamverkan Sörmland en serie digitala cykelfrukostar. Passa på att lära dig mer om cykling och hälsa samtidigt som du tränar på digitala möten och bibehåller det sociala nätverkandet i dessa tider.

De digitala cykelfrukostarna vänder sig bland annat till dig som vill öka förutsättningarna för cykling på din arbetsplats, vill få goda exempel på hur man får fler att cykla eller som bara allmänt cykelintresserad. Varje frukost kommer bjuda på olika cykelteman och det kommer finns gott om tid för diskussioner och reflektioner med andra deltagare.

Anmäl dig här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Datum: Fredag 18 september

Tid: 09:00 - 10:00

Plats: Digitalt via Teams. Länk kommmer efter anmälan.

Cykelvänlig arbetsplats

Kampanjen Cykelvänlig arbetsplats förlängs.

Här hittar du mer informationöppnas i nytt fönster om kampanjen och hur du anmäler din arbetsplats.

Eltrafikant

Provkör elcyklar, elmopeder och elbilar. Olika leverantörer visar elfordon. Energicoacher från Eskilstuna kommun finns på plats med information och svarar på dina frågor. Eskilstuna Energi och miljö visar upp och berättar om laddplatser.

Datum: Lördag 19 september

Tid: 10:00 - 14:00

Plats: Parkeringen vid ICA Maxi, Karl Hovbergsgatan 32

Elbil laddas

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen