MENY
Eskilstuna kommun

Chokladometer

Hur mycket choklad kan du äta beroende på färdmedel?

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

Så här har vi räknat ut chokladkonsumtionen per månad

Vi har räknat med en genomsnittlig vardagsresa i Eskilstuna på 5,4 kilometer, fram och tillbaka, 22 dagar/månad.

Gång - 29 chokladkakor

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen (Fotgängarnas förening december 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h (Apotekets råd om motion och friskvård, snitt mellan rask och lugn promenad 2014).

Cykel - 14 chokladkakor

Hastigheten är beräknad utifrån en hastighet på 18 kilometer i timmen. Hastigheten bygger på uppgifter från Lunds Tekniska Högskola som visar att en normalcyklist till eller från jobbet håller en hastighet mellan 18-22 km/h. Energiförbränning är beräknad utifrån en kaloriåtgång på 600 kcal/h (Apotekets råd om motion och friskvård 2014). 

Buss - 3 chokladkakor

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen för promenaden till busshållsplatsen (Fotgängarnas förening dec 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h. Avståndet till busshållsplats är satt till genomsnittet för tätorten som är 308 m och vi räknar med att det är lika långt till hållplatsen vid jobbet.

Bil - 1 chokladkaka

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen för promenaden till parkeringen (Fotgängarnas förening dec 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h. Gångavstånd till bil beräknas till ca 100 m från bostad respektive arbetsplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.