Problem med viss e-post

Vi har för tillfället problem att skicka ut viss e-post till främst hotmail.com, live.com, msn.com och outlook.com. Du kan alltid ringa Eskilstuna direkt på 016-710 10 00 eller använda en alternativ e-postadress. Du kan även kontakta oss via vår Facebooksida.

MENY
Eskilstuna kommun

Chokladometer

Hur mycket choklad kan du äta beroende på färdmedel?

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

Så här har vi räknat ut chokladkonsumtionen per månad

Vi har räknat med en genomsnittlig vardagsresa i Eskilstuna på 5,4 kilometer, fram och tillbaka, 22 dagar/månad.

Gång - 29 chokladkakor

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen (Fotgängarnas förening december 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h (Apotekets råd om motion och friskvård, snitt mellan rask och lugn promenad 2014).

Cykel - 14 chokladkakor

Hastigheten är beräknad utifrån en hastighet på 18 kilometer i timmen. Hastigheten bygger på uppgifter från Lunds Tekniska Högskola som visar att en normalcyklist till eller från jobbet håller en hastighet mellan 18-22 km/h. Energiförbränning är beräknad utifrån en kaloriåtgång på 600 kcal/h (Apotekets råd om motion och friskvård 2014). 

Buss - 3 chokladkakor

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen för promenaden till busshållsplatsen (Fotgängarnas förening dec 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h. Avståndet till busshållsplats är satt till genomsnittet för tätorten som är 308 m och vi räknar med att det är lika långt till hållplatsen vid jobbet.

Bil - 1 chokladkaka

Hastigheten är beräknad till 5 kilometer i timmen för promenaden till parkeringen (Fotgängarnas förening dec 2014) och kaloriförbrukningen till 345 kcal/h. Gångavstånd till bil beräknas till ca 100 m från bostad respektive arbetsplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Anna Bergfors
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen
Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen