MENY
Eskilstuna kommun

Vintercykling

När vintern kommer är det viktigt att du ser över din cykel så att den är vinterrustad med reflexer och lyse. Om du cyklar i stor utsträckning på vintern är det bra att använda dubbdäck. Tänk på att cykla försiktigt vid halka, även om du använder dubbdäck.

Prioriterade cykelstråk

Vissa utvalda cykelstråk plogas redan innan det kommit 3-5 cm snö. Du kan se vilka stråk det gäller på kartan. Stråken är valda med tanke på att en del väljer att ta cykeln till jobbet även på vintern. Vårt mål är att ännu fler ska välja att cykla under vinterhalvåret.

Efter förra vinterns projekt med prioriterade cykelbanor har vi bestämnt att utöka stråken med 12 km, Det innebär totalt 48 km cykelbanor som är prioriterade. För att effiektivisera snöröjningen har vi tagi bort ett par sträckor som tidigare har varit prioriterade på båda sidor. De sträckor det handlar om är på Ståhlbergsvägens östra sida, samt Skogstorpsvägen mellan Sturegatan och Gillbergavägens västra sida. Vi kommer att sätta upp skyltar för att uppmärksamma och leda cyklister rätt, skyltarna ser ut enligt bilden nedan.

Vilka gator och cykelvägar plogas?

När det har snöat 3-5 cm börjar vi ploga busslinjer och gång- och cykelvägar i centrum. När det är cirka 8 cm snödjup plogar vi bostadsgator och därefter röjer vi på busshållplatser, övergångsställen och handikapplatser.

Tänk på att kommunen inte är väghållare på alla större vägar utan att Trafikverket har ansvarar för snöröjning på de statliga vägarna.

Vilka gator och cykelvägar plogas?

Läs mer om aktuella snöröjningsinsatser

Om du upptäcker några fel och brister anmäl via länken Felanmälan

Information om Trafikverkets snöröjningsarbete

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla