MENY
Eskilstuna kommun

Ny vägskylt för cykelöverfart

Exempelbild

Nu sätter vi upp nya vägmärket Cykelöverfart på fyra platser i Eskilstuna. Vägmärket ska underlätta och göra det mer säkert för cyklister att passera bilvägar vid korsningar. Enkelt uttryckt så är det ett Herr Gårman för cyklister.

Det nya vägmärket har funnits sedan 2014 men i Eskilstuna har vi avvaktat med att sätta upp det tills vi kan göra det på flera platser samtidigt. De platser som vägmärket Cykelöverfart nu sätts upp vid är Kyrkogatan, Västra Åsgatan och Strandgatan. Längre fram även vid Mälarvägen.

Vid alla dessa ställen har det lagts särskild omsorg på utformningen så att bilar verkligen måste sänka hastigheten vid cykelöverfarten. Med det nya vägmärket blir cyklistens rättigheter ännu tydligare på dessa platser. Bilar har väjningsplikt mot cyklister som är på väg ut på eller befinner sig på cykelöverfarten. Självfallet måste dock cyklister också vara uppmärksamma och försöka samspela så mycket som möjligt med bilister och gångtrafikanter.

Karta på platser där den skylten cykelöverfart sätts upp

Personal på plats för att svara på frågor

Det nya vägmärket sätts upp 17-18 maj. Dagarna efteråt finns personal från Stadsbyggnadsförvaltningen på plats vid nedanstående platser för att informera cyklister om vad vägmärket betyder samt uppmuntra fler att cykla.

Personal är på plats vid följande tider och platser:

  • Strandgatan, 19 maj kl 07.30-08.30
  • Kyrkogatan, 19 maj kl 07.30-08.30
  • Strandgatan, 22 maj kl 16.00-17.00
  • Kyrkogatan, 22 maj kl 16.00-17.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Petter Skarin
Trafikplanerare