MENY
Eskilstuna kommun

Cykelparkering

Trygga, säkra och väderskyddade cykelparkeringar är en av våra satsningar för att få fler eskilstunabor att cykla. Fler centralt belägna cykelparkeringar är ett av många önskemål från allmänheten som vi har avsatt medel för att tillgodose. På våra nya cykelställ finns det alltid möjlighet att låsa fast cykelramen när du parkerar din cykel.

Det finns många fler cykelparkeringar i Eskilstuna men de sköts för det mesta av någon fastighetsägare och inte av kommunen.

Cykelparkeringar vid busshållsplatser

Att tryggt kunna parkera sin cykel är viktigt för att du ska välja att ta cykeln till busshållplatsen. Därför placerar vi ut cykelparkeringar vid ett antal busshållplatser. Dessa cykelparkeringarna har tak och bra fastlåsningsmöjligheter. De finns främst lite längre ut från centrum exempelvis vid hållplatserna på Hedevägen i Slagsta, Melinsvägen i Husbybyn, Ärstavägen längs Mälarvägen och vändslingan i Västra Borsökna. 

Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Cykelgarage vi stationen

Vid centralstationen har Eskilstuna kommun ett cykelgarage med åtta platser för uthyrning. I ett eget personligt bås parkerar du din cykel mycket säkert. I båset kan du även förvara hjälm och kläder. Båsen hyrs ut månadsvis. Garaget finns på Nyforstorg. Hör av dig till oss på Trafikavdelningen om du vill hyra en plats.

Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen