MENY
Eskilstuna kommun

Bredband

Inom Eskilstuna kommun finns olika förutsättningar för bredband beroende på vilket intresse det finns för utbyggnad av bredband i området. Bredbands­utbyggnad sker på marknadsmässiga grunder, vilket gör att det kan skilja mellan stad, tätort och landsbygd.

Vad tycker du om ditt bredband – svara på enkät

Vi vill veta hur bra ditt bredband fungerar för dig. Hjälp oss genom att svara på en enkät med tio snabba frågorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tack för hjälpen!

Bredband på landsbygden

På landbygden finns det oftast inte en lika stor marknad för bredbandsutbyggnad, därför kan det ibland dröja innan utbyggnad sker.

Mobilt bredband kan vara ett alternativ i både tätorter och på landsbygden, men det har idag oftast inte lika hög hastighet eller kapacitet som en fast fibernätsuppkoppling.

Kolla innan du gräver

Se till att ta reda på var ni har VA-ledningar på er tomt innan ni gräver ner fiber. Undvik avgrävningar och förenkla planering och samordning genom ledningskollen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan även till viss mån hitta dina VA-ledningar genom att beställa ritningar från kommunen. Alla ledningar finns dock inte inritade. VA-ritning från Eskilstuna kommun kan du beställa här.

Strategisk plan för bredband

Eskilstuna kommun är ägare av allmän gatu- och parkmark men det är ledningsägare, bland andra olika fibernätsföretag, som bygger ut nätet genom sina ledningar. Kommunen skriver alltså markavtal med privata fibernätsaktörer, som sedan utför arbetet.

En strategisk plan för bredband för Eskilstuna kommun antogs av Eskilstuna kommunfullmäktige i juni 2016. Strategin beskriver förutsättningar för bredbandsinfrastruktur samt kommunens möjligheter och hinder att agera på området. Eskilstuna kommuns viktigaste roll är att underlätta för marknadens aktörer att bygga ut infrastrukturen för de boendes, företagens och samhällets nytta.

Konsumentinformation bredband

Se till att skaffa dig god information om alternativ och villkor innan du väljer bredbandsleverantör. Konsumentupplysning om bredband hittar du hos Post- och telestyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Telekområdgivarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Konsumentverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Eva Lehto
Kommunstrateg samhällsbyggnad