Cykelparkeringar

I cykelkartan hittar du cykelparkeringar i Eskilstuna kommun. Zooma till önskad detaljnivå. I kartan hittar du också cykelvägar, pumpar och olika målpunkter. Om du går in på menyn kan du även se prioriterade cykelvägar för snöröjning och cykelleder för turism.

Trygga, säkra och väderskyddade cykelparkeringar är en av våra satsningar för att få fler eskilstunabor att cykla. På våra nya cykelställ finns det alltid möjlighet att låsa fast cykelramen när du parkerar din cykel.

Cykelparkeringar vid busshållsplatser

Att tryggt kunna parkera sin cykel är viktigt för att du ska välja att ta cykeln till busshållplatsen. Därför finns cykelparkeringar vid ett antal busshållplatser. Cykelparkeringarna har tak och bra fastlåsningsmöjligheter. De finns främst lite längre ut från centrum exempelvis vid hållplatserna på Hedevägen i Slagsta, Melinsvägen i Husbybyn, Ärstavägen längs Mälarvägen, vändslingan i Västra Borsökna och Alberga.

Cykelgarage vid Resecentrum

Vid Resecentrum har Eskilstuna kommun ett cykelgarage med plats för 96 cyklar och en cykelpendula med 8 platser för uthyrning.

Cykelgaraget vid resecentrum är tillgängligt dygnet runt. I cykelgaraget finns möjlighet till säkrare och bekvämare cykelparkering med ramlås. Cykelgaraget är inglasad, med skjutdörr och cykelparkering i två plan med möjlighet att ladda elcyklar. En plats i cykelgaraget kostar 100 kronor i månaden. Du använder ett kort eller en tagg t.ex. ditt resekort eller bankkort för att komma in i cykelgaraget.

I cykelpendulan har du ett eget personligt bås där du säkert kan parkerar din cykel. I båset kan du förvara hjälm och kläder. Båsen hyrs ut månadsvis.

Vill du ha en plats i cykelgaraget eller cykelpendulan?

Du kan prova på gratis i 14 dagar. Därefter kostar det 100 kronor för 30 dagar. Ditt medlemsskap förlängs automatiskt tills du säger upp det. För plats i cykelgaraget behöver du registrera dig med BankID. När du har registrerat dig behöver du lägga till ett passerkort t.ex. ett resekort eller ett bankkort som du sedan använder för att låsa upp garaget. Registreringen gör du i kortläsaren utanför cykelgaraget efter att du har skapat ett abonnemang. Instruktioner finns på plats.

Om du inte har BankID kontakta Eskilstuna Direkt så hälper vi dig.

För plats i cykelpendulan kontakta trafikavdelningen.

Övriga cykelparkeringar

Det finns många fler cykelparkeringar i Eskilstuna men de sköts för det mesta av någon fastighetsägare och inte av kommunen.

Trafikavdelningen

Besöksadress

Postadress

631 86 Eskilstuna

Uppdaterad: 28 september 2021