Gåva som tack till kommunens medarbetare

Under pandemin har Eskilstuna kommuns verksamheter påverkats på olika sätt. Som ett tack får kommunens medarbetare en gåva under hösten 2021 i form av ett fysiskt presentkort laddat med 1000 kronor.

Gåvan är skattefri och föranleder ingen förmånsbeskattning. Presentkortet är giltigt i ett år och det går inte att byta mot kontanter. Tänk på att presentkortet är en värdehandling och ska därför behandlas som en sådan.

Handla hos anslutna företag

Presentkortet är giltigt i ett år och kan användas i butiker, restauranger och verksamheter runtom i vår kommun som har valt att ansluta sig till presentkortet. Presentkortet gäller inte vid köp av tobak, alkoholhaltiga varor och drivmedel.

Här kan du se vilka företag som är anslutna till presentkortet.

Betala med presentkortet

De fyra sista siffrorna i kortnumret (som du hittar på baksidan av presentkortet) kan användas som pinkod när kod krävs vid kortköp.

Kolla saldo och giltighet

För att underlätta dina inköp är det bra om du vet hur mycket pengar som finns kvar på ditt presentkort. På www.getmybalance.com kan du se aktuellt saldo och hur länge ditt presentkort är giltigt.

Borttappat presentkort ersätts ej.

Har ditt presentkort blivit skadat och inte fungerar, kontakta emelie@positioneskilstuna.se.

Måste jag använda hela summan vid ett köp?

Nej, du kan dela upp summan på flera köp. Du kan själv välja vilket belopp du vill handla för så länge det finns pengar kvar på ditt presentkort.

Får jag ett kvitto på mitt köp?

Ja, du får ett ordinarie kvitto av personalen i kassan där du valt att handla.

Om jag har handlat med presentkortet och returnerar en vara, får jag då pengar tillbaka?

Om du returnerar en vara överförs beloppet direkt till ditt presentkort. En återinsättning förlänger inte giltighetstiden på presentkortet. Om det inte fungerar, eller om du inte har kvar ditt presentkort, kan du få ett tillgodokvitto i butiken. Du kan inte återbetalas med kontanter eller få beloppet överfört till ditt egna bankkort.

Fler frågor?

Om du som medarbetare på Eskilstuna kommun har fler frågor om presentkortet kontaktar du i första hand din chef.

Uppdaterad: 19 oktober 2021