Om kakor (cookies)

Vi använder kakor på eskilstuna.se. En kaka är en liten textfil som sparas på din dator. Den innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som besökare.

Enligt lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur de kan undvikas.

Dessa kakor används på eskilstuna.se

På eskilstuna.se används både så kallade permanenta och tillfälliga kakor. En permanent kaka sparas på din dator under en bestämd tidsperiod medan en tillfällig kaka endast sparas tillfälligt och raderas automatiskt när du stänger ner din webbläsare. En tillfällig kaka kallas även för sessionskaka.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor används för att webbplatsen ska fungera på ett korrekt sätt.
Nödvändiga kakor går inte att inaktivera.

sv-cookie-consent är en kaka som sparar besökarens inställningar för samtycke för kakor. Permanent kaka som sparas ett år.

JSESSIONID är en kaka som används för att knyta besökaren till en session (ditt besök). Sessionen används sedan av Sitevision till flera olika saker knutna till besökaren. Tillfällig kaka som raderas när du stänger ner din webbläsare.

SiteVisionLTM är en kaka som används för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som besökarens webbläsare ska kommunicera med. Tillfällig kaka som raderas när du stänger ner din webbläsare.

Funktionella kakor

Funktionella kakor används för att vi ska kunna erbjuda besökaren på webbplatsen förbättrad funktionalitet och anpassning. Besökaren kan själv välja att stänga av funktionella kakor.

_rspkrLoadCore är en kaka som används för att veta om besökaren har aktiverat uppläsningsfunktionen från ReadSpeaker. Om besökaren inte har gjort det sparas ingen kaka. Tillfällig kaka som raderas när du stänger ner din webbläsare.

Analytiska kakor

På eskilstuna.se används inte analytiska kakor.

Så hanterar du inställningar för kakor

Genom att klicka på knappen för att hantera kakor kan du själv välja om du vill aktivera eller inaktivera funktionella och analytiska kakor.

Så stänger du av eller tar bort kakor

Om du vill kan du stänga av funktionen att spara kakor i din webbläsare. Det gör du genom att gå in i säkerhetsinställningarna i din webbläsare.

Mer information om kakor

På Post- och telestyrelsens webbplats finns mer information om kakor

Uppdaterad: 2 maj 2022