MENY
Eskilstuna kommun

Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel är gratis i Eskilstuna kommun. Den beställs hos kommunenlänk till annan webbplats som har ett antal vigselförrättarelänk till annan webbplats. Vigselförrättarna är utsedda av Länsstyrelsen i Södermanlands län. Att vara vigselförrättare är inget politiskt uppdrag.

Beställa vigsel

Innan beställning av vigsel görs hos kommunen behöver en hindersprövning göras.

Hindersprövning och anmälan om efternamn

Blankett för hindersprövning har Skatteverket. Du når Skatteverket på telefon 0771-567 567. Har du tillgång till internet och skrivare kan du ladda hem och skriva ut blanketter via www.skatteverket.selänk till annan webbplats.

Blanketterna "Ansökan om hindersprövning" och "Anmälan om efternamn" ska fyllas i och skrivas under av de som ska gifta sig och skickas till Skatteverket.

När ansökan är godkänd skickar Skatteverket blanketterna "Intyg hindersprövning" och Intyg vigsel" till den adress som lämnats vid ansökan. Intygen är giltiga i fyra månader från beslutsdatumet. 

Hindersprövning för utländska par

För utländska par, eller om en av parterna inte är skriven i Sverige, måste svensk hindersprövning göras. Skatteverket kan lämna mer information eller läs mer på Skatteverkets webbplats, www.skatteverket.selänk till annan webbplats.

Dagar och tider för  vigsel

Måndag till fredag under kontorstid 8.00 - 16.00. Önskemål om en annan tid kan diskuteras.

Beställ vigseln minst 10 dagar före planerad dag för vigseln. Gärna ännu tidigare vid större helger och om det är något speciellt datum som önskas.

Lokal för vigsel

Det går bra att bli vigd i Stadshuset i Eskilstuna. Önskemål om en annan plats kan diskuteras.

Vittnen

För att vigseln ska bli giltig måste två vittnen vara med. De som är vittnen ska ha fyllt 18 år. Om ni inte har vittne vid vigsel i Stadshuset kan vi ordna det under kontorstid. Om vigseln sker på annan plats måste två egna vittnen vara med.

Har du frågor kring borgelig vigsel går det bra att ringa 016-710 10 00 eller besöka oss i Stadshusets reception.

Du kan beställa borgerlig vigsel genom kommunen. En borgerlig vigsel är gratis. Kommunen har ett antal vigselförrättare / registreringsförrättare som är utsedda av länsstyrelsen i Södermanlands län.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla