Eskilstuna Energi och Miljö rekommenderar hushåll att koka vattnet

Prover visar att dricksvattnet i centrala, nordvästra, norra och östra Eskilstuna innehåller förhöjda halter av bakterier. På eem.se kan du se kartor över vilka områden som är drabbade av störningenlänk till annan webbplats.

Tankar och känslor kring att vara anhörig

Stenar balanserade på varandra

Att ha en närstående som är sjuk, har en funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa kan innebära många tankar och känslor. Vissa dagar kan allt kännas tryggt och bra och andra dagar känner du dig kanske orolig, trött och ensam. Mitt i allt är det viktigt att du kommer ihåg dig själv och funderar över vad du behöver för hjälp. För att kunna hjälpa och stötta en närstående bör du själv vara i balans, något som kan vara svårt att klara på egen hand. Vi som jobbar med anhörigverksamhet finns till för att hjälpa dig. Du är inte ensam om att känna som du gör! Nedan kan du läsa några citat från några anhöriga vi mött i vår verksamhet.

”Många gånger har jag känt mig som ensammast i världen men när jag kom med i en anhöriggrupp såg jag att det fanns fler som hade det som jag, och det har hjälp mig.”

”Vissa dagar känns det jättebra att hjälpa min sjuka syster och andra dagar känns allt bara tungt.”

”Ibland hör jag inget från min son på över en vecka och det gör så ont att suget efter droger är större än viljan att vara med familjen.”

"Allt jag vill är att pappa slutar köpa öl."

”Jag känner mig ibland som en sekreterare som jobbar heltid med att få ihop vardagen så alla insatser kan koordineras.”

Eskilstuna kommuns kontaktcenter.

Besök vardagar 08.00-17.00