MENY
Eskilstuna kommun

Funktionsnedsättning/ sjukdom/psykisk ohälsa hos vuxna

Vuxen och barn vid havet

När en närstående drabbas av funktionsnedsättning, sjukdom eller psykisk ohälsa förändras livet för den sjuke, men i hög grad även för dig som anhörig. Anhörigstödet i Eskilstuna kommun finns för dig som är anhörig. Vi arbetar alltid utifrån dina behov och önskningar.

Du kan få hjälp med mer kunskap och förståelse om funktionsnedsättning, långvariga sjukdomar och psykisk ohälsa och möjlighet att samtala kring dina egna reaktioner och tankar som anhörig. Anhörigstödet erbjuder:

  • Individuella samtal med råd och stöd.
  • Samtalsgrupper.
  • Minneskaféer.
  • Föreläsningar/utbildningar om funktionsnedsättning, sjukdom eller psykisk ohälsa.
  • Friskvård och avkoppling.

Läs mer om våra aktiviteter under fliken aktuella träffar och aktiviteter och följ oss gärna på Facebooklänk till annan webbplats.

På denna sida finns också tips om föreningar och organisationer som kan hjälpa dig, liksom information om vad kommunen erbjuder för stöd till din närstående. Det finns särkilda länktips för sig som ung anhörig.

Föreningar och organisationer

Här finns ett urval av föreningar som kan vara intressanta för dig som är anhörig till vuxen närstående med funktionsnedsättning, långvarig sjukdom eller psykisk ohälsa:

Länktips till dig som ung anhörig

Att leva med en förälder som är sjuk eller mår dåligt kan vara jobbigt, men du är inte ensam. Det finns flera sätt som kan underlätta för dig som har någon i din närhet som inte mår bra. Prata med någon utomstående som du har förtroende för, det kan kännas lättare om du inte är ensam. Här finns länkar som kan ge dig information om var du kan få råd och stöd:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Anhörigcentrum
Besöksadress

Knut Hellbergsgatan 1

Monika Lindbom
Anhörigkonsulent
Kerstin Johannesson
Anhörigkonsulent Eskilstuna
Anna Axberg
Utvecklingsledare/ anhörigkonsulent Eskilstuna               
Nicklas Börstell
Anhörigkonsulent
Senja Lillqvist
Finsk Anhörigkonsulent/Mötesplats Finnstugan